Легендата за лагер бирата Rauch или Всяко зло – за добро


Легендата за лагер бирата Rauch или Всяко зло – за добро
Снимка: Hills Beer

И така, продължаваме да разказваме истории за истинска бира. Този път, легендата ни връща в Средновековието и в едно закътано градче на име Бамберг - във вътрешността на Германия. Тогава много често е имало пожари и ето че манастирът на градчето бил обгърнат в пламъци. Както се знае, монасите играят важна роля в подобряването на вкусовите качества на бирата, която преди да влезе в манастирите, се е правела само в домашни условия. И по традиция, и в този манастир си имали пивоварна. За късмет, пламъците пощадили пивоварната. Макар и много обгорена,  голяма част от малца бил съхранен, а част от бирата – опушена в бъчвите. Монасите се примирили и запазили суровините и бирата, и така се родила първата варка с опушена бира.

Бирата била интересна и различна на вкус. Mонасите постепенно я подобрявали, като препичали малца, и така и до днес този подход за производство се е съхранил и усъвършенствал. 

Препеченият малц, който се съдържа в днешните рецепти, не е пречка да се спазва Закона за чистота на бирата, въведен през 1516г. в херцогство Бавария,  който повелява бирата да съдържа само 4-те основни съставки – вода, малц, хмел и мая.

Такава бира си имаме и у нас. Произвежда се от микропивоварна в близост до Пловдив, която спазва този Закон, и произвежда лагер бирата с плътен и наситен вкус с препечен малц, внос от Германия.

Hills Helles Rauch e по рецепта на Майстор пивовара, който е баварец с над 25 години опит в индустрията. Защо обаче тя е “Helles”? В превод от немски това означава– светло, леко, пивко, сламено. Така, „опушеният“ вкус, е балансиран и подходящ за „влизане“ в света на бирата с този характерен дъх и вкус. След 45 дни отлежаване и ферментация – получаваме крафт бирата с цвят на кехлибар и дъх на барбекю - Helles Rauch 5%. Подхожда си с бургери, сирена, или пък ако ви липсват  на трапезата.

Може да се възползвате от безплатните доставки за София (0887 788 131) и Пловдив (0877 697 690), в работните дни. Hills бира може да се открие и в специализираните магазини за крафт бира, също и в Метро, във Фантастико- София, и в Лекси -Пловдив.

За директен контакт - Facebook @hillsbeer.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама