Сладкиш с кокос и шоколад

  • Сладкиш с кокос и шоколад
    Дата: Снимки: lety-culinaryadventure.blogspot.com
Дата: 01.02.2019 Снимки: lety-culinaryadventure.blogspot.com
Iwoman.bg

Невероятно вкусен сладкиш за любителите на шоколада и кокоса.

Необходими продукти:

1 ч.ч. кокосово мляко

3 яйца

2 ч.ч. захар (1 ч.ч. бяла и 1 ч.ч. кафява)

100 гр масло

1 ампула ванилова есенция

1 ч.л. кокосова есенция

1 ч.ч. кокосови стърготини

2 и 1/2 ч.ч. брашно

1 и 1/2 ч.л. бакпулвер

1 черен шоколад

за крема:

200 гр маскарпоне

100 мл течна неподсладена готварска сметана (животинска)

пудра захар на вкус

кокосов чипс и кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Намаслете дъното и стените на тава 20 х 30 см и застелете дъното с хартия за печене.

В купа сложете кокосовото мляко, разбитите с вилица яйца, разтопеното (но не горещо масло), ваниловата и кокосова есенция, захарта и разбъркайте много добре с дървена лъжица или кухненска бъркалка.

Прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте. Смесете брашното с бакпулвера и ги прибавете на 2 пъти към сместа, като бъркате с лъжицата, докато брашното се поеме. Полученото кейково тесто изсипете в подготвената за печене тавичка.

Разтопете шоколада, излейте го (не трябва да е горещ) върху кейковото тесто и с помощта на вилица леко разбъркайте с кръгообразни движения. Идеята е бялото тесто да се смеси неравномерно с шоколада, за да се виждат различни на цвят слоеве в сладкиша.

Сложете тавичката в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете около 35-40 минути или докато клечка забодена в сладкиша излезе чиста, без полепнали трохи.

Извадете изпечения сладкиш от фурната и го оставете да изстине.

Разбийте за кратко маскарпонето със сметаната и пудра захар на вкус, докато се смесят в еднороден крем. Намажете изстиналия вече сладкиш с крема. Запечете леко във фурната кокосовите стърготини и кокосовия чипс и поръсете с тях отгоре сладкиша.

Сервирайте нарязан на квадрати.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.