Солен тарт с бутер тесто, рикота и маслини

  • Солен тарт с бутер тесто, рикота и маслини
    Дата:
Дата: 24.07.2017
Iwoman.bg

Тези тартове са чудесни също за закуска, като предястие или ако искате да поднесете по-малки хапки за някое парти.

Необходими продукти:

500 гр бутер тесто

250 гр домати

180 гр сирене рикота

120 гр червено песто

75 гр. черни маслини (без костилка)

1 с.л. риган

1 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната на 200°C. Покрийте голяма тава с хартия за печене, отгоре разточете бутер тестото и го разрежете на 9 квадратчета. Отдалечете солените тартове и използвайте остър нож, за да направите “рамка” на 1 см от края на всеки тарт.

Разпределете пестото по равно върху тартовете от бутер тесто и ги намажете.

В купичка смесете рикотата, 25 грама от маслините нарязани на дребно и 1/2 с.л. риган. Намажете получената смес върху тартовете.

Нарежете доматите и черните маслини на филийки, и ги подредете отгоре. Поръсете с останалия риган и черен пипер.

Печете около 25 минути, докато бутер тестото придобие златен цвят и бухне. Сервирайте още топли или на стайна температура.

Източник: harryandlexy.com

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.