Най-неуместните съобщения след първа среща


Най-неуместните съобщения след първа среща
Снимка: iStock/Guliver

Първата среща често е началото на една хипотетична любовна връзка, друг път е просто въпрос на шанс или запознанство с цел развлечение. Всеки човек има различни разбирания за нея и различни потребности по повод нейното осъществяване. Но както всяко нещо и тук са на лице някои неписани правила дори и що се отнася до съобщенията.

Едно от най-сантименталните неща след първа среща е да получиш обаждане или съобщения от обекта на симпатиите ти и понякога това е сигурен знак, че нещата няма да спрат до тук... освен ако съобщението не е бил изключително дразнещо, разбира се.

Вижте кои са най-неуместните и изнервящи съобщения и избягвайте да ги изпращате, ако не искате да получите от отсрещната страна безмълвен игнор.

Кога ще излезем пак?

Сам по себе си този въпрос не е неприятен, но не е много подходящо да бъде изпращан като съобщение веднага след срещата. И за двамата трябва време, за да преосмислите всичко и да претеглите всички "да" и "не" по повод това дали срещата е била според очакванията ви и струва ли си да има втора.

Обикновено за това премисляне е нужно минимум едно денонощие. Ако насилвате нещата, няма да спечелите нищо.

Нека отидем на по-приятно място следващия път

Вие сериозно ли?! Ако мястото на срещата не е било толкова по вкуса ви, защо изобщо сте се съгласили тя да се състои на него и не сте предложили по-рано друг вариант? Подобно съобщение може дори да значи, че умишлено сте премълчали онова, което не ви допада, за да натяквате и мрънкате на по-късен етап.

Пък и... докато не сте напълно сигурни, че ще има следващ път, е по-добре да се въздържите от подобен коментар.

Спиш ли?

Всъщност, този въпрос изразява частична загриженост и любопитство, но може да изглежда и малко досаден. Без значение какво прави другият човек, дайте му малко време. Все пак, цяла вечер сте били заедно и сте си казали достатъчно на този етап. Може да му пишете на сутринта.

Вече ми липсваш

Дори да е така, дори да сте хлътнали до уши още от пръв поглед и да искате да сте близо до човека колкото се може повече, въздържайте се от такива признания толкова рано.

Не се знае доколко отсрещната страна е заинтересована от вас и в най-лошия случай ще се получат недоразумения и ще реши, че сте прекалено директен и влюбчив човек. Не е нужно да го разбира веднага, нали?

Обичам те

Колкото и да е странно, има и такива съобщения след първа среща. Tе будят единствено безпокойство.

Без значение от колко време се познавате (дори това да е дългогодишната ви, тайна и платонична любов, с която сте били просто приятели), подобно съобщение е тотално неадекватно за случая и най-много да ви вземат за напълно изтрещели или просто пияни.

Това е признание, което не се казва или пише толкова лесно и трябва да се съобразим с много неща, преди да го изпратим или изречем. Да не говорим, че изглежда като отчайващ и абсурден опит за изпросване на втора среща или като явен признак на маниащина, нямаща нищо общо с истинската любов.

 

Източник: SofiaLive / Линда Николова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама