Бременните ще носят специални значки в столичното метро


Бременните ще носят специални значки в столичното метро
Снимка: iStock/Guliver

Стартът на проекта "Бебе на борда“ ще стартира утре от 12 ч. на метростанция Сердика 2. Инициативата е съвместен проект на Столична община, Столичен Метрополитен, Болница Шейново и Angel Baby.

Целта е осигуряване на безопасност и комфорт на бъдещите майки в столицата по време на пътуването им в градския транспорт, както и осъзнатост на обществото и проява на разбиране към тях.

На касите на метрото всяка бъдеща майка ще може да получи безплатен информационен пакет. Той ще съдържа книжка с полезна информация за бременността и безопасното пътуване на бъдещите майки в градския транспорт, както и значка "Бебе на борда“. Носейки значката, бременната жена, ще може дискретно да се идентифицира и да не се налага да моли да й бъде отстъпено място за сядане. 

Във всяка мотриса на метрото, както и на самите перони ще има информация за кампанията.

Идеята за значките е въведена за първи път в метрото в Лондон през 2005 година, като преди пускане на проекта са проведени предварителни изследвания, които показват, че: 92% от хората казват, че биха отстъпили място на бременна жена, без някой да ги моли за това, 85% смятат, че бременната жена трябва да помоли за място, ако желае да седне, 78% от бременните жени декларират, че биха се чувствали неудобно и никога не биха помолили за място.

Източник: БЛИЦ

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама