От личен опит: Сексът след появата на бебе – мит или реалност?


От личен опит: Сексът след появата на бебе – мит или реалност?
Снимка: iStock/Guliver

Предполагаме, че няма нужда да ви казваме колко много се променя животът на една двойка след появата на малък наследник. Разбира се, под "живот" имаме предвид и сексуалния такъв (ако изобщо си спомняте какво означаваше тази дума). Днес ще повдигнем леко завесата, за да се подсетим що е то секс и има ли почва той в спалнята ни след раждането.

Може би преди да се сдобиете с малко, сладко, ревящо човече сте си представяли идеалистично, че след като "изпитателният срок" изтече и лекарят ви даде зелена светлина, ще облечете най-секси бельото, което имате, и с бясна скорост ще се нахвърлите на половинката си. Особено, ако последните месеци от бременността сте се въздържали от подобен тип удоволствия. Е, за съжаление, през първите няколко месеца повечето "нови" мами и татковци се чувстват твърде изтощени, за да си помислят изобщо за забавления под завивките.

И макар да съществуват двойки-еднорози, които успяват да запазят страстта и либидото си, над 75% от младите ”обебели се" семейства се престрашават да се върнат към сексуалния си живот едва след 2-3 месеца. Честно да ви кажа, вълнението около този полов акт е горе-долу еквивалентно на първия път като цяло. Да, точно така. Макар цяло бебе да е излязло оттам, гарантирам ви, че ще се чувствате по-девствени от всякога.

Съвсем нормално е да сте нервни и през главата ви да препускат всякакви мисли – дали ще боли, дали бебето ще се събуди, какво ли ще усеща той, дали да не загасите лампите, коремът много ли се вижда и т.н. Затова, когато сте готови да преминете към тази стъпка, започнете бавно и спокойно - просто "изключете" мозъка си. Опитайте се да забравите дори за препълнените гърди, които сякаш ще се пръснат всеки момент (възбудата увеличава лактацията, така че не се учудвайте). Имайте доверие на партньора си и не забравяйте, че преди да бъдете родители, вие сте влюбена двойка и не правите нищо нередно!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама