Стратегия за действие: Как да се подготвите при преместване в друг град


Стратегия за действие: Как да се подготвите при преместване в друг град
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали сте избрали да се преместите в по-малък град, защото предпочитате да сте заобиколени от природна среда, или стимулът ви е по-добро възнаграждение и работно място в столицата, факт е, че ще имате нужда от подготовка за адаптация. В началото организацията и създаването на условия за тази цел ще ви се стори истинско предизвикателство, но когато изборът е направен, нищо не може да ви спре по пътя към осъществяването й.

Всеки има различни причини и предпоставки за вземането на подобно решение, но каквито и да са те, трудностите не бива да ви плашат.

За да намалите стреса около голямата промяна, следвайте описаните стъпки и съвети:

1. Събиране, опаковане и транспортиране на багаж

Проучете възможностите и фирмите, които биха се ангажирали с транспортирането на багажа ви. Ако можете да съберете всичко в една чанта, това няма да се наложи, но мнозина се местят с покъщнината си, пътуват със семейството си и редица необходими вещи, които ще използват и занапред. В този смисъл не подценявайте потребността от такъв вид услуга, или помолете за съдействие свои близки, които биха могли да осигурят придвижването ви.

На вас се пада нелеката задача да съберете и опаковате нещата си прилежно, за да ги опазите до крайната си дестинация

2. Местните „забележителности“

Ако имате дете, вероятно ще искате да знаете къде тепърва ще правите своите разходки и ще играете заедно, докато сте навън. Обиколете района, който сте избрали, за да опознаете местната обстановка. Площадки, спортни съоръжения, паркове – всички те са на прицела ви, за да се ориентирате бързо и да не се чудите какво да посетите съвсем скоро.    

За по-големите наследници трябва предварително да сте задействали процеса по откриване на ново училище. Стига да е опция, за предпочитане е то да се намира наблизо, поне докато не свикнете с условията в града, квартала и детайлите, свързани с със създаването на ежедневните ви навици.

3. Пазаруването е съществено занимание

Няма как да отложите този ангажимент. Само след броени дни ще трябва да сте информирани накъде да се отправите, за да пазарувате хранителни продукти за трапезата в новия ви дом.

Най-лесно е да проверите къде големите вериги имат свои обекти наблизо, за да откриете повечето стоки, от които имате нужда. Още по-удачно би било да се запознаете с актуалните промоции онлайн – на Т маркет брошура например, или на друг предпочитан от вас магазин. Така ще сте въоръжени със списък за най-важното и изгодното, за да заредите хладилника си за идната седмица, докато сте заети с останалите детайли покрай адаптацията ви.   

4. Някои психологически трикове

Ако все още ви е трудно да приемете мисълта, че сте действали с размах и сте се въвлекли в рисково приключение, атакувайте нагласата си с някои трикове. Погрижете се за спокойствието си и за комфорта си, за да постигнете бързо онова усещане за свой дом.

Подредете любимите си сувенири, снимки, книги или подаръци от близки хора. Декорирайте интериора на жилището си така, че да е в синхрон с вашите желания.

Не губете контакти с приятелите си, които са останали на доскорошното ви място. Общувайте активно с тях, а междувременно бъдете оптимисти. Скоро ще откриете своята социална среда, ще се запознаете със съседите, ще попаднете в кръг от познати и неусетно животът ви отново ще тече в познатия коловоз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама