Той е на 18 и е доброволец в битката с коронавируса в Пирогов

  • Той е на 18 и е доброволец в битката с коронавируса в Пирогов
    Дата: Снимки: People of Sofia
Дата: 27.03.2020 Снимки: People of Sofia
Iwoman.bg

Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в 11-ти клас. Докато неговите връстници си седят вкъщи, играят компютърни игри или пък прекарват часове в социалните мрежи, той е доброволец в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". В момента страната ни се бори с пандемията от коронавирус и много от болните се лекуват именно там. Кирил е един от хората, които ежедневно дезинфекцират болницата, а също така се е записал като доброволец към Столична община и ВМА. И да, той е само на 18 и със сигурност има много по-приятни неща, които да прави, но е избрал да помага. Както сам казва: "Искам всеки ден да помагам и да бъда полезен на всички. Младите хора в такива моменти трябва да са обединени. Реших да оползотворя свободното си време с нещо полезно за околните. Аз нямам пари, но това не ми пречи да дам всичко от себе си, за да съм полезен на обществото".

Освен че е доброволец, той не изостава с ученето и споделя, че много му харесва дистанционното обучение. И е категоричен, че след като приключи всичко (ние се надяваме да е по-скоро), ще остане да работи като санитар в "Пирогов". Ето какво още ни разказа Кирил за избора си да помага.

Защо реши да се включиш в битката с коронавируса, като станеш доброволец в "Пирогов"?

Не желая да си стоя вкъщи и само да коментирам положението. Искам да помагам, където мога и с каквото мога. В момента не сме на училище, от работа ме съкратиха, няма къде да се ходи и остана естествено да си стоя вкъщи, но си казах, че трябва да помагам. Нямам пари да дарявам, но с труд мога. Не ме е срам от работата, която ми дават да правя, ако трябва и чистач ще стана, но искам през деня да съм навън в полза на болниците и обществото. Първоначално се записах за "Пирогов", след това за Столична община и накрая - ВМА.

Какви точно са задълженията ти и не те ли е страх, че можеш да се заразиш?

В "Пирогов" задълженията ми са да дезинфекцирам отделенията, което става два пъти дневно. Не ме е страх, защото, когато пристъпя входа на болницата, съм с мисълта, че всичко е наред. Усмихвам се на хората вътре, на екипа и на всеки човек казвам, че трябва да бъдем позитивни и усмихнати.

Каква е обстановката там, какво остава скрито за нас?

Обстановката е много приятна. Усеща се, че екипът е много добре настроен и се държи позитивно и мило. Нищо скрито няма, всичко е както преди и е много спокойно.

Какво искаш да кажеш на медиците ни и на останалите българи?

Скъпи медици и всички, които работят в болници! Искам да ви благодаря за всичко, което правите. За вашите усилия и труд. Искам да се обърна към всички българи със следното: Нека бъдем позитивни и усмихнати поне в това положение, нека да сме обединени и да си помагаме. Аз не се хваля с това, което правя, а искам просто да дам призив, че човек и без пари може да помогне. Не трябва да се делим на пол, раса и политически партии.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.