Вече глобяват по 5000 лв за разходка в парк


Вече глобяват по 5000 лв за разходка в парк
Снимка: iStock/Guliver

Полицаи в София и Варна вече обикалят паркове и градинки и глобяват хората, нарушаващи забраната, която влезе в сила на 21 март 2020 г. На нарушителите сe съставят актове по чл. 63, ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето. Санкцията, която се предвижда за това, е в размер на 5000 лв.

Това съобщи и столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook профила си.

"Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата.

Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес: "най-тежките времена ни предстоят". Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.

Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата.

Останете вкъщи! Така спасявате човешки живот."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама