Бионсе посвети нова песен на цветнокожите


Бионсе посвети нова песен на цветнокожите
Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Бионсе изненада света с ново парче – "Black Parade", което издаде в последните часове на празника Juneteenth на 19 юни. Датата е специална за цветнокожото общество, тъй като отбелязва забраната на робството в Щатите през 1865 г.

Носителката на 24 награди "Грами" посвещава песента на овластяването на цветнокожите и тяхната еманципация, пеейки и рапирайки гордо за родния си град Тексас, културата на цветнокожите и силата на жените.

Армията от автори на текста към песента включва не само нея, но и Blu June, Brittany Coney, Worldwide Fresh, Derek Dixie, Kaydence, Caso и JAY-Z.

Освен значително послание, "Black Parade" носи със себе си и благотворителна кауза. В изявление в уебсайта си Бионсе обяви, че всички приходи от сингъла ще бъдат дарени в помощ на бизнеси, основани от цветнокожи.

"Честит Juneteenth. Достойнството на нас цветнокожите е форма на протест, а радостта ни - наше право. "Black Parade" подпомага организацията "BeyGOOD's Black Business Impact Fund", администрирана в помощ на всички малки бизнеси в нужда, основани от цветнокожи."

Бионсе е активно отдадена на разговори за расовото неравенство в цветнокожото общество, изразявайки гласно позицията си относно смъртта на Джордж Флойд, Бреона Тейлър и много други, призовавайки хората и правителството за промяна в Щатите и в цял свят.

"Black Parade" е първият солов проект на Бионсе, откакто работи по създаването на саундтрака към филма "Цар Лъв" и песента "Spirit".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама