Брад Пит спря снимките на новия си филм в знак на солидарност към Холивуд


Брад Пит спря снимките на новия си филм в знак на солидарност към Холивуд
Снимка: Getty Images

Стачките на актьорската гилдия в Холивуд продължават с пълна сила, което отлага както доста проекти, така и премиери. Американският актьор и продуцент Брад Пит спря снимките на новия си филм за Формула 1 във Великобритания в знак на солидарност към колегите му в Холивуд. Според вестник „Дейли телеграф“ Пит подкрепя исканията на стачкуващите актьори и сценаристи.

Вижте още: Скалата направи "историческо" дарение за стачкуващите актьори в Холивуд

Освен това снимките на научно-фантастичния филм „Дедпул 3“ (Deadpool 3) също бяха спрени в Лондон в подкрепа на стачните действия. В него главната роля, както и в предишните части, се играе от актьора Райън Рейнолдс.

Стачката на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), представляваща интересите на около 160 хиляди актьори, започна на 14 юли и на практика спря цялото производство във филмовата индустрия на САЩ. Актьорите настояват за по-високи заплати и компенсации за извънреден труд, както и за ограничаване на използването на изкуствен интелект във филмовата продукция.

Режисьор на новия филм на Брад Пит, който разказва историята на измисления автомобилен състезател Сони Хейс, е американецът Джоузеф Косински, известен с екшъна „Топ Гън: Маверик“ (Top Gun: Maverick, 2022).

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама