"Бродуей" няма да отвори през 2020


"Бродуей" няма да отвори през 2020
Снимка: iStock/Guliver

Емблематичният театрален квартал „Бродуей“ ще остане затворен до края на годината поради непредсказуемостта на пандемията от коронавирус, се казва в изявление на меката на театралното изкуство.

Бродуейската лига не е определила дата за възобновяване на спектаклите, но предлага възстановяване и смяна на закупени билети за всички представления до 3 януари 2021г.

„Бродуей“ прогнозира, че представленията могат да се възобновят в началото на 2021 г. „в серия от плаващи дати“, за да се сложи край на най-дългото спиране в историята.

„Безопасността на нашия актьорски състав, екип, оркестър и публика е наш най-висок приоритет и с нетърпение очакваме да се върнем на нашите сцени, но само когато е безопасно да го направим“, каза Томас Шумахер, председател на борда на Бродуейската лига.

Заедно с почти всички събития в града, театрите на „Бродуей“ затвориха в средата на март, когато течаха представления на 31 продукции, а 8 бяха в репетиционен процес с пролетни дати на премиери.

Затварянето на "Бродуей" е огромен удар: в нормални времена тези театри печелят 33 милиона долара седмично от продажба на билети.

„Замръзналото кралство“ - шоу, базирано на хитовия филм на „Дисни“ - вече обяви, че е прекратено за постоянно.

Редица постановки, между които "Кой се страхува от Вирджиния Улф?" също обявиха прекратяването си, въпреки че са по-ограничени откъм финансиране продукции от мюзикъл.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама