Брус Уилис се отказва от актьорството заради заболяване


Брус Уилис се отказва от актьорството заради заболяване
Снимка: Getty Images

67-годишният Брус Уилис спира да снима филми и се оттегля от киното по здравословни причини, предаде "Ройтерс", като цитира съобщение, разпространено от семейството му.

На звездата от "Умирай трудно" е поставена диагноза афазия - заболяване, което "засяга когнитивните способности", се казва още в изявлението на фамилията. "В резултат на това и след дълго обмисляне, Брус слага край на кариерата си, която означава толкова много за него."

Съобщението е от името на съпругата на актьора Ема Хеминг Уилис, от бившата му жена Деми Мур и дъщерите му Румър, Скаут, Талула, Мейбъл и Евелин.

Според специалисти от американската клиника Майо заболяването афазия често се появява след инсулт или черепно-мозъчна травма, като пречи на пациента да общува нормално. Обикновено засяга хора на над 65-годишна възраст.

Преди време режисьорът Мат Ескандари, който работи с Уилис по няколко филма, сподели за проблемите на актьора. 

"Истина е. Режисирал съм четири филма с него, така че знам от първа ръка. Тъжно е да видиш легенда като Брус Уилис да се руши пред очите ти. Видях какво е да се работи с него през последните няколко години."

Уилис придоби световна слава през 1988 г. с участието си в екшъна "Умирай трудно". Сред другите по-популярни ленти с негово участие са: "Последният бойскаут", "Криминале", "Петият елемент", "Армагедон", "Шесто чувство", "Град на греха".

Той е многодетен баща - има три дъщери, Румър, Скаут и Талюла, от бившата си съпруга Деми Мур и още две дъщери, Евелин и Мейбъл, от сегашната си жена Ема Хеминг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама