България във втория полуфинал на Евровизия 2020


България във втория полуфинал на Евровизия 2020
Снимка: ПР

България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2020, който ще се проведе на 14-и май. Това стана ясно вчера по време на бляскавата церемония по тегленето на жребия за разпределяне на страните в двата полуфинала на конкурса.

Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева ще се съревновава с изпълнителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания. Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май и да се борят за победата в най-престижното музикално шоу в Европа. Българите живеещи в тези държави също ще могат да подкрепят Виктория. Във втория полуфинал своят глас за България ще могат да дадат и живеещите в Испания, Великобритания и Франция.

В края на януари приключиха и музикалните лагери в София и Лондон за създаване на българската песен за Евровизия 2020. През февруари предстои да бъде заснет клипа към песента, а през март ще бъде премиерата ѝ.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама