Джейми Лий Къртис с награда за цялостно творчество от фестивала във Венеция


Джейми Лий Къртис с награда за цялостно творчество от фестивала във Венеция
Снимка: Getty Images

Американската актриса Джейми Лий Къртис, изиграла култови роли в "Хелоуин" и "Риба, наречена Уанда", бе отличена с почетния Златен лъв за цялостната ѝ кариера на Международния филмов фестивал във Венеция.

Церемонията по награждаването се състоя в сряда вечерта. В словото си актрисата спомена родителите си - актьора Тони Къртис и актрисата Джанет Лий, и отбеляза, че те биха били много горди да я видят на тази сцена с тази награда в ръка. "Усещането за днешната награда е все едно награждавате и родителите ми", каза тя през сълзи.

Къртис благодари на режисьора Джон Карпентър и сценаристката Дебра Хил - част от екипа на продукцията "Хелоуин", откъдето е започнала и същинската кариера на актрисата.

"Обожавам работата си, обичам екипа на всяка продукция като мое семейство, обожавам всички на снимачната площадка, защото без тях е невъзможно да се създаде филм. Много съм трогната от това творчество взаимодействие. Най-важният момент в актьорския ми живот е срещата с екипа", каза актрисата пред репортери след церемонията.

Американската актриса Джейми Лий Къртис е родена на 22 ноември 1958 г. Изиграла е над 80 роли във филми. В допълнение към актьорството, Къртис пише детски книги.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама