Джон Малкович получи отличие за развитие на българската култура


 Джон Малкович получи отличие за развитие на българската култура
Снимка: Getty Images

Големият актьор Джон Малкович получи плакет "Принос в развитие на културата". Той му беше връчен от министъра на културата Кръстю Кръстев на 23 юли в рамките на работно му посещение във Варна.

Във Фестивалния и конгресен център на морската ни столица Кръстев изгледа постановката "Адска комедия: признанията на един сериен убиец" с участието на световноизвестния актьор. Това е негово второ представление в България през 2023, след като през февруари заедно с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте зарадва българската публика с "В самотата на памуковите полета" в Народен театър "Иван Вазов". Тогава билетите, макар че достигаха до 400 лв, бяха изкупени за часове.

Освен това в Националната галерия бе открита изложба с 61 цветни и черно-бели фотографии на американския фотограф Сандро Милър, в които 69-годишният Малкович се превъплъщава в образите на известни личности.

Вижте още: 5 неща, които не знаете за Джон Малкович

Плакетът "Принос в развитие на културата" е най-новото отличие на Министерството на културата. Министър Кръстев го връчи на Джон Малкович не само за приноса му в развитието на културата, а също и за развитието на международното културно сътрудничество.


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама