"Домът на дракона“ постави рекорд


 "Домът на дракона“ постави рекорд
Снимка: HBO Max

Оригиналната драма на HBO "Домът на дракона" постави рекорд в HBO Max в България, като най-гледаната премиера в стрийминг платформата на HBO. Заглавието достига същия връх във всички европейски държави, в които компанията има официални представителства, а вчера бяха публикувани данни за рекордната гледаемост и в Щатите.

През първите 48 часа, в които е достъпен в стрийминг платформата (от 4 часа сутринта българско време на 22.08), първият епизод на Домът на дракона - "Наследниците на дракона" - отчита най-много гледания сред всички нови заглавия. "Домът на дракона" разбива всички рекорди в историята на HBO и HBO Max в България и в Европа, а гледаемостта на пилотния епизод надмина всички очаквания и прогнози. Отчитаме безпрецедентен интерес за гледане още в ранните часове на понеделника." – коментира Виктория Иванова, ПР мениджър на HBO за България.

В САЩ премиерата на "Домът на дракона" привлече 10 милиона зрители общо за телевизионния канал HBO и стрийминг платформата HBO Max в неделя вечерта (бел.ред. часът на пускане на епизода е един и същи глобално, различните дни са от часовите разлики по локации) и това е най-голямата аудитория за нов оригинален сериал в историята на HBO. Стийминг платформата там се срина от желаещите да гледат епизода, докато европейската платформа успя да устои на наплива и няма регистрирани големи технически проблеми.

Финалът на "Домът на дракона" завърши първия сезон с огромен рейтинг за HBO в САЩ. Фентъзи драмата привлече над 9 милиона зрители за финалния епизод, което го превърна в най-голямата вечер за мрежата след края на "Игра на тронове" през 2019 г.

НАУЧЕТЕ ТУК КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧИ ВЪВ ФИНАЛА

Компанията не споделя точни цифри за Европа, но може да се направи референция отново с тези от Щатите с двата най-хитови сериали на HBO и техните продължаващи сезони. Например, първият епизод на финалния сезон на "Игра на тронове" е гледан от рекордните 17,9 милиона души, а премиерният епизод на втори сезон на Еуфория - от 2,4 милиона души. "Еуфория" до момента е най-популярният сериал на HBO за 2022 година и зае почетното второ място сред най-гледаните глобално сериали на HBO след "Игра на тронове" този февруари, благодарение на излъчването на втория си сезон.

Базирана на романа "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, поредицата от 10 епизода се развива 200 години преди събитията от "Игра на тронове" с фокус на дом Таргариен. В драматичния сериал участват Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама