Филм е в търсене на изчезналите милиони на Грейс Кели (ВИДЕО)


Филм е в търсене на изчезналите милиони на Грейс Кели (ВИДЕО)
Снимка: Viasat History

Документалният филм "Изчезналите милиони на Грейс Кели" по Viasat History на 19 юни, неделя, от 22:10 часа не представя добре известната история на Грейс Кели, която шокира света като напуска Холивуд, за да се омъжи за Принца на Монако. Вместо това лентата се фокусира върху изчезналото й богатство – след смъртта й се оказва, че са й останали само 10 000 долара и порутена къща в Ирландия.

В "Изчезналите милиони на Грейс Кели" финансов експерт се опитва да проучи колко е спечелила актрисата по време на актьорската си кариера, дали е имала скрити активи и дали е била жертва на двойния стандарт спрямо жените в Холивуд.

В апогея на холивудската си кариера тя привлича милиони фенове. Всички искат да изглеждат като нея и по тази причина тя печели много пари. Някои изчисляват, че Грейс Кели е спечелила около 100 милиона долара, което я прави една от най-богатите жени в Америка. С брака си за принца-плейбой, обаче, тя внезапно прекратява кариерата си. А при смъртта й се оказва, че не й е останало почти нищо.

Грейс е родена в богато семейство, но завещанието й, подписано през 1975 г., показва, че активите й в Америка са на стойност само 10 000 долара. При смъртта си, майката на Грейс, която умира години по-късно, има имущество на стойност 2 милиона долара.

Кели не в добри отношения с баща си, освен това е вироглава, затова решава да загърби семейното богатство и да печели парите си сама. След кратка и успешна кариера като модел, тя бързо завладява Холивуд: само на 23 години вече играе в главната роля в "High Noon" редом до Гари Купър. Следва договор със студиото MGM. Грейс получава по 750 долара на седмица, а ако снима три филма на година – и бонус от 20,000 долара. Така за 7 години се очаква да спечели 273 000 долара. След като взима "Оскар" за "The Country Girl" приходите й се увеличават и достигат 250 000 долара. Те, обаче, липсват от завещанието й. И тогава тя открива своя принц и всичко се променя. Може би си е мислела, че като се омъжи за истински принц, животът й ще се превърне в приказка. Грешала: този брак не завършил с това, че живели дълго и щастливо. А защо решението на Грейс да се омъжи за Принц Рение и да стане част от кралското семейство на Монако й струва милиони?

 

Сватбата се оказала скъпа: Грейс има да дава зестра, по-точно 2 милиона долара. Смята се, че 1 милион е платен от спестяванията на Грейс, а другият е взет от бъдещото й наследство. Тя не иска да моли баща си да плати зестрата й и тъй като плаща голяма част сама, това значително ощетява личното й състояние, натрупано от работата като актриса и модел. Като принцеса, обаче, би трябвало да е имала достъп до несметно богатство.

Да влезе в обувките на кралска особа, обаче, означавало да поеме една много различна роля. Като кино звезда Грейс се наслаждавала на голяма свобода. Имала приятели и интимни партньори, но да е принцеса означавало да потисне собствените си желания и да служи на кралското семейство.

Грейс Кели изглеждала уловена в златна клетка. Искала да се върне в светлината на прожекторите на Холивуд, но кралската фамилия не й позволявала, защото "търговската й марка" вече била връчена на Монако. Всеки богат мъж или жена искал да живее там.

Когато Грейс умира през 1982 г. целият свят е в шок. Според завещанието й, съвсем малки притежания й били останали. Много вероятно богатството й е било прехвърлено към децата й, кралският двор на Монако и за благотворителност.

Фондация "Принцеса Грейс", която подпомага болни деца и млади артисти, продължава да генерира милиони за благотворителност дълги години след смъртта й. Приходите идват от лицензиране на името и образа на Грейс Кели за луксозни марки. Така в крайна сметка тя оставя голямо наследство: емблематични филми, спомена за изяществото си и успешна благотворителна дейност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама
Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


 • Тези зодии ще имат невиждан късмет през...
  Тези зодии ще имат невиждан късмет през втората половина на 2022

  Представителите на тези 4 зодии ще имат повече късмет от останалите през втората половина на 2022 година. Те ще станат истински галеници на съдбата и ще усетят това във всяка една сфера на живота си. Овен  Овенът ще стане любимец на съдбата след юни. Той ще получи възможности за придобиване на богатство,...

 • Късметче за всяка зодия за 22 юни...
  Късметче за всяка зодия за 22 юни

  Овен Стара любов ще се завърне в живота ви и ще ви върне вярата в хората и това, че те се променят истински. Телец Заслужавате всичко хубаво под слънцето и ще го получите. Близнаци Очаква ви любовна магия незабравима. Любовно пожелание за 22 юни според зодията Рак Нова кола, за която...

 • Зодиите, които ще имат много ПАРИ през...
  Зодиите, които ще имат много ПАРИ през юли

  Лятото е любим сезон на малки и големи. Това е времето, когато хората се отдават на почивки, екскурзии и много забавления. Именно затова, често парите не стигат и в един момент се чудим къде е отишла заплатата. За някои зодиакални знака, обаче, това няма да е проблем. Те могат да направят своите смели...

 • Хороскоп за днес, 23 юни...
  Хороскоп за днес, 23 юни

  Овен През тази ден ще имате сили за изключителни подвизи. Сега е моментът да заложите бъдещето на големи дела и грандиозни планове. Телец  Денят е подходящ за работа и бизнес - бъдете активни, преследвайте целите си. Продължете започнатото, но отложете преговорите за по-сложните проекти. Близнаци Днес...

 • Хороскоп за днес, 22 юни...
  Хороскоп за днес, 22 юни

  Овен Това е ден за промени. Всяко преместване на мебелите или дребни ремонти ще протекат без да ги усетите и ще донесат още уют в дома ви. Телец Това е ден, в който да внимавате какво говорите. В никакъв случай не лъжете. Ако искате да постигнете нещо, вярвайте в силата на думите и ги използвайте правилно. Късметче...

 • 4 прически, които ще са хит през лято...
  4 прически, които ще са хит през лято 2022

  Лятото е онова време от годината, когато търсенето на нова визия е съвсем естествено. В крайна сметка лятото е време за свобода и ново начало, а освежаването на косата активира самоизразяването в нови начала. Ако топлото време ви вдъхновява да загубите няколко стратегически сантиметра, за да се сдобиете...

виж всички виж всички
Реклама
Реклама