Христо Грозев след Оскара за "Навални": Аз съм следващият номер едно в списъка на Путин


Христо Грозев след Оскара за "Навални": Аз съм следващият номер едно в списъка на Путин
Снимка: Стоп кадър

"Моменти като снощния показват, че наистина си заслужава и има хора, които оценяват това, което правим. Рисковете, които поемаме, си струват. Когато Навални си тръгваше от Германия към Русия, ми каза "досега аз бях номер 1 в списъка на Путин, оттук нататък си ти". Тогава тези думи ми се сториха пресилени, но в следващите 2 години се оказа, че е така." Това заяви специално за NOVA журналистът Христо Грозев, часове след като документалният филм "Навални", от който той е основна част, спечели "Оскар''.

Той изрази щастието си от факта, че семейството му го е придружило на церемонията. "Самият резултат от "Оскара" е, че милиони хора допълнително ще видят този филм и ще четат другите ни разследвания. Децата ми бяха изключително щастливи, в афтърпартито се запознаха с много техни любими звезди, които им казаха колко оценяват това, което прави баща им. Най-накрая спечелих доверието на децата си. Днес имах няколко срещи с колеги от Холивуд, продуценти и режисьори, много от тях искат да правят игрален филм по темата за разследването на Навални, други предлагат сътрудничество по други документални филми и мисля, че ще имаме за какво да говорим и на "Оскарите" догодина", заяви той.

Споделя, че работи от Америка, а семейството му живее в Европа. "Имам повече време за разследвания. Ако са целяли със сплашването да намалят интензивността на работата ни, получи се точно обратното. Разбрах за думите на Дмитрий Песков, че не е бил гледал филма, но имал усещане, че филмът и наградата са политизирани. Имам чувството, че като медиен съветник на Путин е гледал филма, унизително е да се твърди обратното. Ще цитирам Навални, че пътят към Ада е постлан с бездействие на добри хора. Всеки индивид трябва да разбере каква сила притежава и да направи нещо", категоричен е Грозев.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама