Инди Зара: София носи атмосферата на моята музика


Инди Зара: София носи атмосферата на моята музика

Инди Зара е певица и актриса от френско-марокански произход, която обожава да рисува. Стилът й е комбинация от няколко жанра обединяващи блус, фънк и соул с марокански, ориенталски и западноевропейски нотки. Повечето от песните й са на английски, но тя пее също на френски и берберски език. Вторият й албум Homeland, роден и записан в Маракеш, прелива от фюжън през джаз, соул, фънк и рок. Той е и повод пустинната джаз принцеса отново да гостува у нас на 16 октомври в Sofia Live Club. Ние пък побързахме да я потърсим, за да разкаже за себе си и новия си албум Homeland специално за нас и теб.

Сама определяш новия си албум, като смесица от стилове с различна националност. Защо реши да го кръстиш Homeland?

Заглавието беше в ума ми, още преди да започна да записвам диска. Имаше време, когато си мислех, че хората няма да го разберат. Баща ми е наследник на туарегите, а също и военен. Като бях малка сме живели в различни градове и истината е, че никога не съм имала своя собствена земя. В крайна сметка, това е въпросът, всички ние се питаме каква е нашата идентичност, къде са нашите корени?

В Homeland всеки може да намери своя дом. Ще ви кажа каква е философията на номадските народи, която споделям и аз самата - "Корените са вътре в нас".

Какво е усещането да растеш с баща военен?

Аз съм малко хипи, а баща ми определено не е - той все пак е с армейско възпитание. За негово нещастие дъщеря му е с по-свободен дух и почитател на хипи вълната (смее се). Поведението ми не беше реакция към образованието или отношенията ми с него. Оценявам и му благодаря за всичко, на което ме научи - цената на независимостта, колко важна е работата, за да можеш да си позволиш собствен дом и собственa банкова сметка. Това ме направи по-самостоятелна. Хубавото е, че майка ми беше коренно различна.

А каква беше тя?

Тя обичаше да пее, така че, когато баща ми беше в командировка, вкъщи се танцуваше и пееше. Накратко, хипарството, за което споменах, съм взела от нея. Тя винаги е била по-близо до музиката. В действителност, чичо ми, който също е много музикален, живя с нас една година и през това време те с майка ми много ми повлияха. Точно както чичо ми е бил повлиян за музиката от неговата леля. Освен това в Мароко музиката е навсякъде - било то сватба или раждането на дете, това винаги е прекрасна възможност да се свири и пее.

Прочетете цялото интервю ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама