Изненада: Наградите "Оскар" ще имат нова категория


Изненада: Наградите "Оскар" ще имат нова категория
Снимка: iStock

Наградите "Оскар" са едно от най-вълнуващите събития във филмовия бранш. Ето, че престижното отличие ще може да се похвали с нова категория през 2026 г., съобщи АФП, позовавайки се на организаторите на церемонията. Става дума за "най-добър кастинг режисьор".

Вижте още: Барбито Марго Роби проговори за липсата на номинация за "Оскар"

През 2001 г. беше създадена категория за най-добър анимационен филм.

Повече за новата категория

Кастинг режисьорите играят ключова роля в продукциите и затова сме горди да добавим тази категория, се казва в общо изявление на изпълнителния директор на американската Академия за кинематографично изкуство и наука Бил Креймър и Джанет Янг, президент на академията.

Академията иска да отдаде почит на дългогодишната работа на кастинг режисьорите в Холивуд. Засега не е обявено дали тази награда ще бъде част от официалната церемония.

За да намалят времетраенето на церемонията и да привлекат повече зрителска аудитория, организаторите изтеглиха някои от категориите, смятани за второстепенни, през 2022 г. Тази иновация обаче не просъществува през следващата година заради недоволство на работещите в киноиндустрията.

Церемонията за връчването на тазгодишните награди "Оскар" ще се състои на 10 март.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама