Райън Гослинг недоволен от номинациите за "Оскар", ето защо


Райън Гослинг недоволен от номинациите за "Оскар", ето защо
Снимка: Getty Images

Както вече съобщихме, вече са ясни номинираните на тазгодишните награди "Оскар", който ще бъдат раздадени на 11 март 2024.  След обявяването из интернет пространството плъзна въпросът дали летният касоразбивач "Барби се е режисирал сам. Причината - неговата създателка Грета Гъруиг остана извън режисьорската надпревара, но това не беше единствената изненада, поднесена от американската Академия за кинематографично изкуство и наука. С номинациq се размина също другата жена, допринесла за успеха на "Барби" - изпълнителката на главната роля Марго Роби.

Актьорът Райън Гослинг, който играе Кен в лентата, каза, че е "разочарован", че Грета Гъруинг и Марго Роби са били отхвърлени в основните категории, съобщи BBC.

43-годишният актьор каза, че е "чест" да бъде номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля за превъплъщаването му в Кен.

"Но няма Кен без Барби и няма филм за Барби без Грета Гъруинг и Марго Роби", заяви Гослинг.

Вижте още: Зад кулисите на "I'm Just Ken" с Райън Гослинг (ВИДЕО)


Мнозина очакваха двете да бъдат номинирани съответно в категориите за най-добър режисьор и най-добра актриса. Филмът обаче е номиниран за най-добър филм (Марго е сред продуцентите), най-добра актриса в поддържаща роля – Америка Ферера, най-добър актьор в поддържаща роля – Райън Гослинг, най-добър адаптиран сценарий (Грета Гъруинг и Ноа Баумбах) и за две от песните в саундтрака.

"Барби" беше най-касовият филм за 2023 г. с приходи от 1,44 милиарда долара в световен мащаб. Лентата създаде моден бум, а също засили любовта към куклата на "Мател".

Вижте още: Барби: Една кукла, отдавна превърнала се в културен феномен

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама