Кейт Уинслет снима филм за голяма българска финансова измама


Кейт Уинслет снима филм за голяма българска финансова измама
Снимка: Getty Images/Guliver

Една от най-големите финансови измами в света – тази с криптовалутата OneCoin, ще се превърне в холивудски хит. А звездното име в продуцирането на историята ще е носителката на "Оскар" Кейт Уинслет, която се сдоби със световна слава след главната женска роля в хита на Джеймс Камерън "Титаник".

Уинслет ще е само един от общо трима продуценти, съобщава изданието Deadline. Другите двама са Дженифър Тод и Скот Бърнс, който ще е още сценарист и режисьор на филма със заглавие Fake (Фалшив). Бърнс е сценарист и продуцент на The Laundromat - филм на Стивън Содърбърг за платформата Netflix, разказващ за "Панамските досиета".

Историята на OneCoin ще бъде разказана от гледна точка на Джен Макадам, която е една от жертвите на схемата. Макадам, заедно със своето семейство и свои приятели, инвестира 300 000 долара в OneCoin и съответно ги губи. По оценки на американските власти обаче, с OneCoin са препрани поне 1,2 млрд. долара, в поне 21 държави.

Мозъкът зад OneCoin е Ружа Игнатова, която е издирвана от американското правосъдие вече почти две години. Нейният брат Константин беше арестуван на международното летище в Лос Анджелис. Измамата е типична схема "Понци" - в България е по-известна под името "пирамида", още от 90-те години на XX век. А какво я очаква Игнатова, ако американците успеят да се докопат до нея – припомнете си ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама