Клинт Истууд се оттегля от киното на 91


 Клинт Истууд се оттегля от киното на 91
Снимка: Getty Images

Легендата на седмото изкуство, американският актьор и режисьор Клинт Истууд, се оттегля от филмовия свят на 91-годишна възраст. Както казва той, "трябва да остарееш достойно".

"Вярвам, че способността да остаряваш достойно е ценно умение. За мен е твърде късно", написа 91-годишният актьор в Twitter с колаж от снимки от различни периоди от кариерата си, продължила повече от 60 години.

Клинт Истууд е роден през 1930 г. в Сан Франциско. Семейството му често се мести в градове в Западното крайбрежие на Съединените щати заради работата на баща му. Истууд прекарва тийнейджърските си години в Окланд, където завършва през 1949 г. техническа гимназия. Той е работил на бензиностанция с баща си, а също е бил дървосекач, спасител на плажа, пожарникар в стоманодобивна фабрика, чистач на басейни и т.н.

В началото на 50-те години той се увлича по актьорското майсторство. Печели световна слава най-вече благодарение на участието си в уестърни. Успешен е и като режисьор, продуцент и композитор.

Носител е на множество награди, включително две награди "Оскар" за най-добър режисьор и две за най-добри актьорски постижения, "Златен глобус", "Сезар", DGA (наградите на Американската режисьорска гилдия).

Истууд има осем деца.  67-годишната Лори Мъри бе официално призната като негова законна дъщеря едва преди няколко години. Той я дава за осиновяване, още преди да се прочуе. От първата си съпруга Маги Джонсън има две деца - Кайл и Алисън. Той също така има син Скот и дъщеря Катрин от връзката си с Жаклин Ривърс. Има още три дъщери - Франческа от актрисата Франсис Фишър, Морган от Дийн Руиз и Кибър от Роксан Тунис.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама