Мария Бакалова получи номинация и за БАФТА


Мария Бакалова получи номинация и за БАФТА
Снимка: Instagram

След като Мария Бакалова спечели отличието "Изборът на критиците" за участието си в "Борат 2", тя получи и номинация за БАФТА.

Британската филмова академия я избра сред претендентките за "Най-добра актриса в поддържаща роля". Нашето момиче ще се конкурира с Ниъм Алгар ("Спокойствие с коне"), Косар Али ("Рокс"), Доминик Фишбак ("Юда и черният месия"), Ашли Мадекве ("County Lines") и Юн Юх-джунг ("Минари").

ВИЖТЕ МАРИЯ БАКАЛОВА ПРЕДИ СЛАВАТА

"Благодаря ви много за номинацията за БАФТА. Сбъдната мечта е бъда избрана сред тези талантливи актьори", написа 24-годишната звезда в Instagram. 

"Много съм щастлива да бъда част от тази вдъхновяваща група от хора, включени в селекцията Hollywood Portfolio на British Vogue", сподели още Бакалова.

"Земя на номади" на Клои Жао е заглавието с най-много номинации за БАФТА. Продукцията ще се бори в общо 7 категории, сред които за най-добър филм на годината, най-добър режисьор и най-добра актриса. С 6 номинации са "Манк", "Обещаваща млада жена", "Мавританецът" и "Минари".

Впечатление прави, че основните претенденти за БАФТА 2021 са от разнообразен произход. След като бе критикувана за "белите" си номинации миналата година, академията се реваншира сега, като заложи на повече заглавия "с повече цвят". Нещо повече, 16 от общо 24-те актьорски номинации са за артисти от малцинствена етническа група.

Церемонията по връчването на наградите БАФТА тази година ще се проведе на 11 април, като ще се излъчва онлайн заради пандемията от коронавирус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама