Вижте Мария Бакалова преди славата (СНИМКИ)


Вижте Мария Бакалова преди славата (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

През последните седмици често четем за Мария Бакалова - 24-годишното момиче от Бургас, което проби в Холивуд. Тя стана първата българка, номинирана за "Златен глобус" за ролята си на Тутар в "Борат 2", получи още престижни номинации, похвали от кинокритиците в САЩ и известни фенове като Саша Барън Коен, с когото си партнира в лентата, Кели Кларксън и Елън Дедженерис. Много смятат, че младото момиче трябва да получи и "Оскар" за впечатляващото си изпълнение в продължението на "Борат".

"Това е най-голямата ми радост. Защото това дава надежда на много българи и изобщо на хората от Балканите, от Източна Европа. Те виждат, че мечтите стават реалност и че всичко е възможно!", каза Бакалова в шоуто на Елън Дедженерис.

И докато на Запад в момента тя е едно от най-горещите имена в киноиндустрията, в България Мария получи както положителни коментари за работата си, така и беше замесена в скандал с учителя си Иван Добчев, който се изказа неласкаво за нея (прочетете повече ТУК).

Коя всъщност е Мария преди "Борат 2"?

Родена е на 4 юни 1996 г. в Бургас. Като дете взема уроци по пеене и флейта. Впоследствие учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Панчо Владигеров" в родния си град, специалност актьорско майсторство за драматичен театър и втора специалност флейта. През 2019 г. завършва НАТФИЗ в София в класа на проф. Иван Добчев. Има интерес към скандинавското кино и дори заминава за Дания за кратък период от време.

Участва в редица филми преди големия си пробив в "Борат 2". Сред тях са българският "12-a" (2017), "Трансгресия" – за ролята си печели наградата за най-добра актриса на фестивала за алтернативен филм AltFF в Торонто през 2018 г. и номинация на Queen Palm International Film Festival, "Бащата", спечелил Големите награди на кинофестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020) и др. Снимала се е и в няколко епизода на бургаския уебсериал – "Типично".

Вижте как е изглеждала Мария Бакалова, преди да пробие в Холивуд:

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама