Много звезди се включиха в стачката на актьорите (ВИДЕО)


Много звезди се включиха в стачката на актьорите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Преди няколко дни преговорите между холивудските актьори и филмовите студиа се провалиха, което доведе до активни стачни действия. Много филмови и телевизионни звезди се включиха във вчерашната демонстрация на емблематичния "Таймс скуеър" в Ню Йорк в подкрепа на профсъюза на актьорите

"Няма да приемем работата ни да бъде отнета и дадена на роботи", каза от трибуната Брайън Кранстън, споделяйки притесненията си от изкуствения интелект пред многобройната тълпа от стачкуващи и поддръжници, събрали се на площада в сърцето на театралния квартал Бродуей.

Облечен в блуза с надпис на актьорския профсъюз и с вдигнат юмрук, той отправи послание към главния изпълнителен директор на "Дисни" Боб Айгър: "Няма да приемем да ни отнемете правото да работим и да си изкарваме достойно прехраната". Ръководителят на едно от най-големите студиа разгневи членовете на актьорския профсъюз, като заяви, че исканията за по-високи възнаграждения и ограничения за използването на изкуствен интелект са "неразумни", припомня "Ройтерс".

Вижте още: Ето как Килиън Мърфи е отслабнал за ролята си в Опенхаймер

"Не на последно място, няма да ви позволим да ни отнемете достойнството", каза Кранстън, който е в ролята на Уолтър Уайт в продукцията "В обувките на Сатаната" - сериалът, влязъл в историята на телевизията.

На фона на гигантските екрани на площад "Таймс скуеър" - често фон за промоции на нови продукции на стрийминг платформите - Ф. Мъри Ейбрахам, известен с ролите си в "Амадеус" (отличен с "Оскар" за най-добър актьор през 1984 г.) и сериалите "Вътрешна сигурност" и "Белият лотос", защити профсъюзите като "добри за Америка".

Сред присъстващите на демонстрацията бяха още Кристин Барански, Клоуи Грейс Морец, Стив Бушеми, Брендън Фрейзър, Крисчън Слейтър, Джесика Частейн, която на 18 юли изрази възмущението си в Twitter, че "87% от членовете на профсъюза печелят по-малко от 26 000 щатски долара годишно" и нямат право на здравна застраховка.

Вижте още: Ето кой ще смени Сашо Кадиев в "Преди обед" (СНИМКА)

От 14 юли актьорите се присъединиха към стачката на сценаристите, започнала през месец май, след провала на преговорите със студията за възнагражденията и гаранциите по отношение на ограничаване на използването на изкуствен интелект. Те виждат тази нова технология като заплаха за бъдещето им, особено изкуственият интелект, който улеснява създаването на реалистични гласове и компютърно генерирани образи. Подобен двоен протест в Холивуд се прави за първи път от повече от 60 години насам.

Одобрените стачни правила на профсъюза, от които са част 160 000 актьори, каскадьори, танцьори и други професионалисти от малкия и големия екран, забраняват участие в снимки или рекламни проекти, което предизвиква сериозни сътресения в Холивуд.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама