Ето как Килиън Мърфи е отслабнал за ролята си в Опенхаймер


Ето как Килиън Мърфи е отслабнал за ролята си в Опенхаймер
Снимка: Getty Images

Килиън Мърфи ядял по един бадем на ден, за да отслабне и да се доближи физически до героя, който е трябвало да изиграе – Дж. Робърт Опенхаймер, теоретичен физик и баща на атомната бомба.

47-годишният актьор от популярната гангстерска драма „Peaky Blinders“ отказа да каже как е отслабнал за ролята си в „Опенхаймер“, но 40-годишната Емили Блънт, която играе съпругата му, разкри как се е трансформирал. Емили изигра Кити Опенхаймър в биографичния трилър от 2005 г. "Американски Прометей".

Вижте още: Станимир Гъмов: Пожелавам си да си хвана гадже

„Той имаше огромно предизвикателство пред себе си. И можеше да яде само по един бадем всеки ден“, каза тя в разговор с „Екстра“. „Беше слаб и изнемощял“, добави тя.

Килиан каза в скорошно интервю за „Ню Йорк Таймс“: „Опенхаймер имаше ясна физика и силует, така че исках да постигна някаква прилика. Трябваше да отслабна, работихме по шиене на костюми, той е бил доста слаб... почти изтощен, живял е на мартини и цигари.“

Вижте още: Вижте новото луксозно имение на "Ергенът" 3 (СНИМКИ)

Филмът на режисьора Кристофър Нолан ни връща във времето, когато американският физик ръководи създаването на атомната бомба по време на Втората световна война. Опенхаймер управлява секретна лаборатория в Лос Аламос, построена по време на мандата на президента Франклин Д. Рузвелт като част от проекта „Манхатън“, за да създаде първата атомна бомба. Той ръководи детонацията на първата такава бомба, „Тринити“, в пустинята на Ню Мексико, преди да бъдат бомбардирани Хирошима и Нагасаки.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама