Преговорите между холивудските актьори и филмовите студиа се провалиха


Преговорите между холивудските актьори и филмовите студиа се провалиха
Снимка: Pixabay

Преговори за условията на труд и възнагражденията между холивудските актьори и филмовите студия се провалиха, като от професионалната гилдия обявиха, че единодушно препоръчват да се започне стачка, предаде Ройтерс.

Ръководството на профсъюза на актьорите обяви, че националният съвет ще се събере по-късно в четвъртък, за да да гласува за прекратяване на работата.

Вижте още: Ето кой ще е гост звезда на турнето на "Забраненото шоу на Рачков" (СНИМКА)

Ако обявяването на стачка бъде одобрено, то актьорите ще се присъединят към филмовите и и телевизионните сценаристи, които спряха да работят в началото на месец май.

Както американската Гилдия на актьорите, така и тази на сценаристите, настоява за увеличаване на основното възнаграждение, гаранции, че трудът им няма да бъде заместен от изкуствен интелект и други.

Заради протеста на сценаристите американските вечерни телевизионни шоу програми излъчват повторения, прекъснаха снимките на повечето продукции за есенния телевизионен сезон и спря работата по високобюджетни филми.

Стачка на актьорите ще доведе до принудително преустановяване на работата по продукциите на холивудските студия и ще окаже по-силен натиск върху медийни компании да търсят решение, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама