6 бюти тайни на красавиците от "златния Холивуд"


6 бюти тайни на красавиците от "златния Холивуд"

Много от нас поне веднъж са мечтали да изглеждат безупречно като Мерилин Монро или Одри Хепбърн. Но рядко се замисляме, че по времето на "златния Холивуд" не е имало модерни разкрасителни процедури, което значи, че на звездите им е отнемало много усилия, за да постигнат перфектен външен вид на червения килим. И понякога актрисите са поемали бюти рискове, за да изглеждат така, както искат. Ето какви трикове за красота са използвали филмовите диви от миналото.

Birkin бретон: Френският хит сред прическите за 2023

Марлене Дитрих е бръснала веждите си

Извитите вежди с преувеличена височина се смятали за модерни през 30-те години на миналия век. Актрисите премахвали косъмчетата и рисували желаната линия на веждите с молив, за да получат този вид.

Например, Марлене Дитрих обръснала напълно веждите си и рисувала новите си арки доста по-високо, за да изглеждат очите по-отворени.

Някои жени се сблъсквали с неприятни последици от процедурата. Например Люсил Бол била помолена да обръсне веждите си за ролята в „Римски скандали“. Те обаче така и не пораснали отново.

Джинджър Роджърс спяла навън

Холивудската актриса, певица и танцьорка Джинджър Роджърс неведнъж е признавала, че мрази салоните за красота. За да запази младостта си, тя не използвала никаква специална козметика. Просто всяка вечер нанасяла дебел слой нощен крем и си лягала, но навън. Джинджър Роджърс и съпругът ѝ буквално са прекарали живота си под открито небе с изключение на дъждовния сезон.

Джийн Харлоу втривала горещ зехтин в скалпа си

Джийн Харлоу е първата платинена блондинка в Холивуд. Тя съветвала жените да не търкат кожата на лицето си, когато нанасят крем, а вместо това да го потупват. Джийн също така твърдяла, че зъбите трябва да се мият с кръгови движения, а не нагоре и надолу. Звездата препоръчвала да се втрива горещ зехтин в скалпа поне веднъж месечно за растежа и блясъка на косата.

Мерилин Монро рисувала бели триъгълници в ъгълчетата на очите си

Гримьорът Алън „Уайти“ Снайдер е човекът, отговорен за външния вид на известната красавица. Той използвал един интересен трик, за да накара очите на Мерилин Монро да изглеждат по-големи, по-широки и по-бели. Снайдер рисувал малки бели триъгълници във външните ъгли на очите, точно между горната и долната очна линия. В допълнение, той подчертавал вътрешните ъгли на очите на Мерилин с малко червено, така че в крайна сметка те изглеждали по-светли.

Вивиан Лий излизала извън контура на долната си устна

Актрисата, изиграла Скарлет О’Хара в „Отнесени от вихъра“, не е смятала, че устните ѝ са достатъчно пълни. Още преди да стане мейнстрийм, Вивиан оцветявала устните си така, че червилото да се простират отвъд долната линия на устните. След като тайната ѝ излязла на бял свят, ръководство за грим от 1940 г съветвало жените да правят същото.

Фани Уорд висяла с главата надолу всеки ден

Звездата на нямото кино, Фани Уорд, често е наричана вечно млада. Казват, че на 55 тя успяла да изиграе 7-годишно момиче и всичко било благодарение на факта, че кожата ѝ била повече от страхотна. Фани твърдяла, че тайната на младостта ѝ е съвсем проста - всеки ден висяла от рамката на вратата наопаки. Актрисата вярвала, че това помага на кръвта да регенерира тъканите на лицето, да ги освежи и да възстанови свежия вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама