Мъж е инжектирал с наркотици хора на смъртоносния концерт на Травис Скот


Мъж е инжектирал с наркотици хора на смъртоносния концерт на Травис Скот
Снимка: Getty Images

Полицията, която разследва смъртоносния инцидент, убил 8 души на фестивала в Хюстън с участието на Травис Скот, твърди, че по време на хаоса обезумял мъж е инжектирал поне един човек с опиоиди, съобщава "Дейли Мейл".

Началникът на полицията в Хюстън Трой Финър направи шокиращото твърдение на пресконференция след часове на слухове за трагедията на фестивала "Astroworld", а кметът на Хюстън Силвестър Търнър разкри, че жертвите са били на възраст между 14 и 27 години.

"Получихме показание от служител по сигурността, че някакво лице е инжектирало други хора с наркотици", заяви началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. "Служителят посегнал да хване гражданина и усетил убождане във врата си. Изпаднал е в безсъзнание и му е оказана помощ. Оживял е и медицинският персонал е забелязал убождане, подобно на това, което би се получило, ако някой се опитва да го инжектира", добави той.

Не е ясно какъв наркотик е бил инжектиран на охранителя. Не са постъпвали съобщения за посетители на концерта, на които да са инжектирани наркотици.

Травис Скот беше заснет да продължава да пее, след като осем души бяха смазани до смърт - включително две жертви на възраст едва 14 и 16 години. Един от свидетелите заяви, че е стъпвал по "под от тела". Видео, разпространено в Twitter, показва как тълпата скандира "Спрете шоуто, спрете шоуто!". "Хората правеха изкуствено дишане", разказва пред "Ролинг Стоун" присъстващата на събитието медицинска сестра в интензивно отделение Маделин Ескинс. "Феновете крещяха на екипа на сцената около нас, казвайки да спрат концерта, защото хора умират. Никой не ги чуваше".

В съобщение в Twitter, публикувано в събота, Скот заяви, че е "напълно съкрушен от случилото се". Той обеща да работи "заедно с общността на Хюстън, за да подкрепи семействата в нужда".

Смъртоносната вълна от тълпата се е случила в 21:15 ч. Близо час по-късно, в 22:10 ч., продуцентът на концерта Live Nation е прекратил шоуто.

Междувременно бременната приятелка на Скот - Кайли Дженър, която е присъствала на събитието, беше разкритикувана в интернет за това, че публикува клип, на който се вижда как линейка се грижи за ранените и мъртвите, докато се развива хаосът.

TMZ съобщи, че "ключово лице", свързано с "Astroworld", е заявило, че петъчната вечер всъщност е била резултат от "целенасочена атака", в която "някой в тълпата се е побъркал и е започнал да инжектира хората с някакъв наркотик, което е предизвикало паника, а след това и вълната".

Според в. "Хюстън кроникъл" петъчният смъртоносен инцидент не е първият случай, в който продуцентът на концерта Live Nation Worldwide е подложен на проверка за нарушения на правилата за безопасност. Компанията за развлечения на живо - която според уебсайта си организира 40 000 концерта годишно и която Billboard посочва като най-голямата в света - е била обвинена в 16 нарушения и е платила над 83 млн. долара под формата на санкции.

Кметът Търнър заяви, че разследването продължава да се води, като добави, че местната власт разговаря и с представители на Live Nation. "Вероятно ще се занимаваме с това доста дълго време, за да установим какво точно се е случило", каза Търнър.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама