Очаква се филмът "Барби" да обере наградите "Златен глобус"


Очаква се филмът "Барби" да обере наградите "Златен глобус"
Снимка: Getty Images

Награсите "Златен глобус", които ще бъдат раздадени в неделя, са едни от най-бляскавите и важни събития в Холивуд, защото поставят началото на бляскавия награден сезон в киноиндустрията. Касовият хит "Барби" води по брой на номинации и се очаква да триумфира!

Това ще бъде първото голямо парти след трудовите спорове от миналата година, като отличията "Златен глобус" ще почетат най-доброто от филмовата и телевизионната индустрия според около 300 журналисти от сектора от целия свят. Това е промяна в сравнение с миналото, когато около 80 души избираха победителите.

"Барби" оглавява класацията с номинации в девет категории. Филмът, режисиран от Грета Гъруиг и с Марго Роби в главната роля, се очаква да получи приза за най-добър филм - мюзикъл или комедия пред "Останалите", "Клети създания" и други, казват експерти, анкетирани от сайта Gold Derby.

Вижте още: Селена Гомес изоставя музиката заради актьорството

Историческият "Опенхаймер", с осем номинации, е фаворит за най-добра филмова драма. Историята за човека зад атомната бомба се състезаваше с "Барби" в касов сблъсък, наричан "Барбенхаймер", през лятото.

"Барби" се превърна в най-печелившия филм за 2023 г. с 1,4 милиарда щатски долара от продажби на билети. "Опенхаймер" завърши на трето място в боксофиса с 952 милиона щатски долара.

"Мога да видя, че и двата филма ще се представят много добре в неделя вечер", каза Джойс Енг, старши редактор в Gold Derby.

Марго Роби и Райън Гослинг, който играе гаджето на Барби - Кен, са номинирани в актьорските категории, както и Килиън Мърфи, който се превъплъти в образа на Робърт Опенхаймер, и колегата му Робърт Дауни младши.

Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро и Лили Гладстоун се борят за отличие "Златен глобус" в актьорските категории за "Убийците на цветната луна", филм на Мартин Скорсезе.

Брадли Купър е в надпреварата за най-добър актьор и най-добър режисьор с биографичния филм за Леонард Бърнстейн "Маестро".

Церемонията за наградата "Златен глобус" е първото голямо шоу, след като миналата година Холивуд преживя две продължителни стачки - първо на сценаристите, а след това и на актьорите.

Прекъсването на работата спря производството на филми и телевизионни предавания, както и много събития на червения килим в продължение на месеци.

Церемонията ще бъде в неделя, като водещ ще бъде комикът от филипински произход Джо Кой. Тя ще се излъчва на живо по телевизия Си Би Ес, както и ще бъде стриймвана за абонатите на "Парамаунт плюс".

Сред очакваните гости е поп звездата Тейлър Суифт. Концертният й филм за турнето "Eras" е номиниран в новата категория за кино и боксофис постижения. Засега обаче не е ясно дали певицата ще присъства на шоуто.

Победителите във филмовите награди се следят отблизо, тъй като могат да да дадат тласък в надпреварата за наградите "Оскар" през март.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама