Песен с фалшивите гласове на Дрейк и The Weeknd събра милиони гледания (ВИДЕО)


Песен с фалшивите гласове на Дрейк и The Weeknd събра милиони гледания (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Песен, създадена с изкуствен интелект, който пресъздава гласовете на Дрейк и Уикенд, стана много популярна в социалните мрежи. Парчето беше свалено от повечето стрийминг платформи, след като лейбълът Universal Music group публикува изявление в понеделник, осъждащо съдържанието, създадено с помощта на изкуствен интелект.

Селин Дион се завръща с нов албум

В песента "Heart On My Sleeve" звездите, които преди са пели заедно, си разменят реплики за Селена Гомес, която е била близка с Уикенд.

Създателят, известен като @ghostwriter, твърди, че песента е създадена от софтуер, обучен по гласовете на музикантите.

"Това е само началото", пишат под видеоклипа на песента в Ютюб.

"Наистина сме в нова ера", добавя друг слушател в коментарите. "Вече дори не мога да разбера кое е истинско и кое е фалшиво".

Откакто е публикувана в петък, песента е гледана повече от 8,5 милиона пъти в ТикТок. Пълната версия също така е пусната 254 000 пъти в Спотифай.

Песента не е перфектна. Записът е грапав с качество на любителско демо, а вокалите понякога са неясни. Все още нито един от изпълнителите не е отговорил на предизвикателството, но Дрейк неотдавна изрази недоволство от клонирането на гласа му, след като "Юнивърсъл мюзик" написа до стрийминг платформите да не дават достъп до библиотеките си на компании за изкуствен интелект. Смята се, че тези компании използват музика, за да "тренират" софтуера си.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама