Показват безплатно новия филм за Мара Бунева в Бургас


Показват безплатно новия филм за Мара Бунева в Бургас
Снимка: ПР

Новият български филм "Отмъстителката", разказващ за съдбата на Мара Бунева, ще бъде представен за първи път пред бургаската публика. Прожекцията с вход свободен предстои на 2 февруари в Културен дом НХК, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Повече за филма

Лентата с режисьор Ралица Димитрова и сценарист Тони Николов се опитва да отговори на въпросите как и защо една обикновена жена от началото на ХХ век се превръща в терористка, готова да отмъщава за поробеното си отечество. Мара Бунева е наричана героиня, хладнокръвен убиец, вманиачена последователка на македонската кауза, но всички определения дават само откъслечна представа за тази не толкова известна жена. Филмът събира фактите и широко тиражираните легенди за живота ѝ, за да насочи мислите на зрителя към терзанията на атентаторките и драматичните им съдби, се казва в описанието на "Отмъстителката".

Вижте още: Мара Бунева: Българската революционерка, която извършва атентат

Повече за екипа

В ролите влизат актьорите Елена Иванова, Боян Петров, Никола Стоянов, Ангелина Славова, Мариела Топалова, Сирма Кънчева, Радослав Радев, д-р Петко Кабакчиев, Едуард Хаджолян. Оператор е Пламен Герасимов, художник - Надежда Илиева, а композитор на музиката - Тео Попов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама