Преобразяват запустялата градинка на софийската улица "Будапеща"


Преобразяват запустялата градинка на софийската улица "Будапеща"
Снимка: 100 стола - Будапеща №1

Запустялата градинка на хълма на софийската улица "Будапеща" 1, над "Гьоте институт", ще бъде преобразена със сцена на открито, празнично осветление, градска мебел и обилна растителност, благоприятна за пчелите и биоразнообразието в София. Това съобщават организаторите на фестивала "100 стола - Будапеща №1", който от 14 до 17 юли представя музика на открито. Всички събития са със свободен вход. На място ще има зона за отдих сред зеленината, а затвореният досега двор на БАН ще се оживи със сцена и бар.

Колективът, който доби популярност с "Реките на града", обединява граждани, бизнес и институции в трансформацията на градското пространство. Идеята на инициативата "100 стола" е постепенно да се отключват множество запустели места. "Будапеща" №1 кани столичани да си представят как би могъл да изглежда градът с повече зелени и достъпни за хората публични пространства във всички квартали.

В петък, 8 юли, започва почистване на терена от доброволци, като всеки е добре дошъл да се включи.

Музика на живо с Clavexperience ще има в четвъртък, 14 юли. Димитър Горчаков - синтезатори, Александър Деянов-Skiller (бийтбокс) и Павел Терзийски - глас, представят джаз, реге, трип хоп и ай ди ем.

В петък Кирил Хаджиев, по-познат като Тино от "Гласът на България", ще отпразнува рождения си ден. След неговото участие за музиката до края на вечерта ще се грижи Насо Русков. Той е добре познат за музикалната сцена в България като част от групите Babyface Clan, Imbeciles & the Poison Umbrella, Les Animaux Sauvages.

В събота ще звучат песни за хората - така може да бъде описано творчеството на група Cool Den. Стилът е "от всичко по малко“ - малко пънк, малко хип-хоп, малко гръндж, малко рок, малко ска и реге. След това групата джентълмени от The Gentlemen канят на музикална вечер под дърветата.

Урок по танци със Swing Society и акустичен суинг с Desy & Peter ще има в неделя. Деси Андонова и Петър Георгиев (Пешо Китарата) пресъздават суинг мелодии с акустична джаз китара и вокал. Ще звучат и някои от най-разпознаваемите джаз стандарти, както и скрити "диаманти" от съкровищницата на американския суинг.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама