Раздадоха театралните награди "ИКАР"


Раздадоха театралните награди "ИКАР"
Снимка: ИКАР 2021

На специална церемония в Народния театър бяха раздадени годишните награди "ИКАР".

Музика, вълнение и аплодисменти, изпълнени понякога със сълзи за любимите творци, които напуснаха театралната гилдия през тази година, съобщи bTV.

Статуетка за водеща женска роля получи актрисата Ирини Жамбонас за Марта в постановката "Кой се бои от Вирджиния Улф".

"Тази роля беше подарък, така или иначе. Много рядко може да ти се случи да изиграеш такъв герой, такъв персонаж и няма как да не съм щастлива. Разбира се, радвам се и за високата оценка много", сподели актрисата.

С приз за водеща мъжка роля бе удостоен актьорът Валери Йорданов в моноспектакъла "Караконджул" по разказа на Николай Хайтов "Дервишово семе".

"Парадокс е, че утре, когато имам представление, изпращаме моят любим преподавател Иван Налбантов, с който за първи път съм работил по разказите на Николай Хайтов. Това съвпадение мисля, че е отгоре спуснато", каза актьорът.

"Боклук", първият авторски спектакъл на Елена Телбис, получи отличие за най-добър спектакъл, а призът за най-добра режисура бе връчен на Диляна Добрева за "Синът" по Флориан Зелер.

Награда за изключителен принос към българския театър се присъди посмъртно на актрисата Татяна Лолова, която си отиде от този свят в края на март.

Отличие за чест и достойнство се присъди на Любомир Бъчваров, а почетната награда за изключителен принос към музиката беше присъдена на легендарния Михаил Белчев.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама