Роджър Уотърс е гневен заради негов отменен концерт, ето защо


Роджър Уотърс е гневен заради негов отменен концерт, ето защо
Снимка: Getty Images

Музикантът и съосновател на група Pink Floyd Роджър Уотърс разкритикува остро град Франкфурт, че е отменил негов концерт заради антисемитски изказвания, като нарече този ход атака срещу свободата на изкуството, предаде ДПА.

"Вземащите решения във Франкфурт знаят, че са от грешната страна на закона", каза Уотърс в изявление, направено от Лондон.

Държавни служители са отправили призив към компанията, която стопанисва залата, да отмени концерта на 28 май.

"Политиците нямат право да сплашват и тормозят артистите и техните фенове със забрани за участие", казва британският музикант.

Роджър Уотърс потвърди намерението си да предприеме правни мерки, за да гарантира, че изявата му ще се състои по план: "Аз се боря за всички наши човешки права, включително правото на свобода на словото. Ние сме на път за Франкфурт. Франкфурт, идваме!"

Уотърс има планирани концерти в Хамбург, Кьолн, Берлин, Мюнхен и Франкфурт през май. И в петте града имаше протести и искания за забрани.

След съдебни спорове град Мюнхен взе решение да разреши провеждането на концерта на Роджър Уотърс на 21 май.

Музикантът нарече решението на Мюнхен "добра новина за свободата на словото в Германия".

Градът беше подложен на критики заради решението, включително от посланика на Израел, който нарече Уотърс антисемит и каза, че концертите му трябва да бъдат отменени. Рон Просор се позова на факта, че музикантът е пускал по време на концерти балони във формата на прасе със звездата на Давид.

Шум се вдигна и около изявленията на Роджър Уотърс за войната в Украйна. Музикантът каза, че руският президент Владимир Путин иска да използва войната за борба с фашизма в Украйна и че САЩ са главният агресор.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама