Рут Колева е първата българка с номинация за Berlin Music Video Awards


Рут Колева е първата българка с номинация за Berlin Music Video Awards
Снимка: ПР

Видеото към песента на Рут Колева "Kiss My Attitude" е в официалната селекция на Berlin Music Video Awards. Конкурсната програма на най-авторитетните видео награди в Европа се провежда между 8 и 11 юни 2022 г., а Рут и екипът ѝ са поканени в Берлин, ден преди финала, за да представят проекта.

Новината сподели самата изпълнителка часове след завръщането си от САЩ, където бе част от най-значимия арт форуми в света SXSW (South by Southwest-conference&festivals).

По видеото на "Kiss My Attitude" Рут Колева работи с режисьора Георги Манов и оператора Александър Станишев. Проектът не само влиза в юбилейното 10-то издание на Berlin Music Video Awards, но е и първият клип в историята на фестивала, избран за участие от България.

"Kiss My Attitude е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история", каза преди време изпълнителката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама