Снимат сериал за живота на Одри Хепбърн


Снимат сериал за живота на Одри Хепбърн

Животът на холивудската икона Одри Хепбърн ще се появи на малък екран в нов телевизионен сериал.

Сценаристът и продуцент на "Добра съпруга" Жаклин Хойт ще бъде автор на сценария на драматичния сериал, съобщи "Variety".

Проектът ще бъде съвместна продукция на италианската продуцентска компания "Wildside and Freemantle", известна с няколко хитове между които "Младият папа".

Всъщност истинското име на чаровната актриса е Одри Кейтлийн Ръстън. Започва да използва фамилията Хепбърн през 1948 година, когато е на 19.

Прекарала детството си по времето на нацисткия режим през Втората световна война в Холандия, тя се посвещава изключително на уроците по балет, преди да реши по-късно да стане актриса.

За първи път привлича вниманието с роля в Бродуейската продукция "Джиджи" (1951). Получава ролята на принцеса Ана във "Ваканция в Рим" (1953), за която печели наградата на Филмовата академия. Превръща се в една от водещите холивудски актриси през 1950-те и 1960-те години и получава още 4 номинации за "Оскар". Сред емблематичните ѝ роли са на Холи Голайтли в "Закуска в Тифани" (1961) и на Илайза Дулитъл в "Моята прекрасна лейди" (1964).

Тя е един от малкото артисти, печелили всичките четири най-престижни награди: "Оскар" (за кино), "Еми" (за телевизия), "Грами" (за музика) и "Тони" (за театър). От 1960 г. има звезда на Холивудската алея на славата. От 1988 до смъртта си през 1993 г. служи като посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

ВИЖТЕ ТУК ОДРИ ХЕПБЪРН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Ето и доза вдъхновение от прекрасната Одри под формата на цитати:

"Цял живот мама ми е внушавала, че човек е длъжен да бъде полезен. Тя беше убедена, че е много по-важно да даваш любов, от колкото да получаваш."

"За красиви очи търси доброто в другите; за красиви устни изричай само мили думи; а за хубава стойка, върви с мисълта, че никога не си сама."

"Красотата на жената не е в лицето, истинската красота на жената е отразена в душата ѝ. Тя е грижата, която тя дава с любов, страстта, която тя показва. Красотата на жената расте с отминаващите години."

"С годините ще откриеш, че имаш две ръце – една, за да помагаш на себе си, и втора, за да помагаш на другите."

"Обичам хората, които ме карат да се смея. Мисля, че това е нещо, което харесвам най-много, да се смея. Смехът лекува много болести. Може би е най-важното нещо у човек."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама