Вижте сцената на Евровизия 2020 (снимки)


Вижте сцената на Евровизия 2020 (снимки)
Снимка: ПР

С всеки изминал ден организаторите на Евровизия 2020 открехват все повече вратата към тазгодишното издание на музикалната надпревара. След като миналата седмица беше представена графичната опаковка на конкурса в Ротердам, Националната телевизия на Нидерландия обяви как ще изглежда дизайнът на сцената, на която ще видим изпълненията на всички 41 участници в престижния музикален форум на 12, 14 и 16 май.

Дизайнът е вдъхновен от мотото на 65-ото издание "Open Up" и типичните холандски пейзажи. Друг важен момент е връщането обратно в залата при многохилядната публика на "зелената стая". Там изпълнителите изчакват своя звезден момент и гледат изпълненията на конкурентите си.

"Дизайнът показва връзката между небето, морето и сушата. Хоризонтът свързва тези елементи и служи като отворен прозорец към света на Евровизия. Подът на сцената е вдъхновен от каналите и мостовете, които свързват земята и водата в Нидерландия. С този дизайн се стремим да приближим максимално артистите към публиката”, споделя немският дизайнер Флориан Видер, който е проектирал сцени на наградите на MTV, наградите "Еми", риалити шоуто "America got talent" и други популярни международни шоу предавания. Сред тях са и сцените на Евровизия 2011, 2012, 2015, 2017, 2018 и 2019.

Сцената в Ротердам се откроява с нетрадиционната, минималистична и модерна концепция, която има за цел да предостави атрактивно представяне на всяка една от песните и участниците в надпреварата.

В краят на месец ноември беше обявено, че младата певица VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020. Новината предизвика голям медиен интерес, като беше отразена от над 80 международни и над 130 български медии. Песента ѝ за Ротердам ще бъде представена през март месец, като преди това VICTORIA ще работи с български и международни композитори във Виена, Лондон и София. В социалните мрежи талантливата певица сподели възхищението си от дизайна на сцената в Ротердам.

Двата полуфинала и големият финал на грандиозното шоу ще бъдат излъчени на живо по БНТ1 на 12, 14 и 16 май. На 28 януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала на Евровизия 2020 ще участва България. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама