Забраниха прожектирането на "Барби" в Кувейт и Ливан


Забраниха прожектирането на "Барби" в Кувейт и Ливан
Снимка: Getty Images

Макар че "Барби" се радва на голям интерес и вече спечели над 1 млрд. долара от билети, явно на лентата не се гледа с добро око навсякъде. Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма с Марго Роби и Райън Гослинг, защото не отговарял на традиционните арабски ценности. Това съобщи в сряда вечерта информационна агенция КУНА.

Министърът на културата на Ливан Мохамад Мортада обясни, че не е разрешил "Барби" да се прожектира на територията на републиката поради несъответствието на показаните в него ценности с моралните насоки на ливанското общество.

Вижте още: Зад кулисите: Марго Роби показва къщата на Барби (ВИДЕО)

Заместник-министърът на информацията и културата на Кувейт Лафи ал-Субей пък каза, че комисията за надзор на филмите в страната се стреми да "предотвратява всичко, което накърнява морала или подбужда към нарушаване на обществения ред, обичаите и традициите и насърчава идеи, чужди на обществото. По думите на зам.-министъра такива мерки ще бъдат предприети срещу всяка лента, която пропагандира ценности, които са в разрез с визията на обществото и местните обичаи.

Въпреки че премиерата на "Барби" на режисьорката Грета Гъруиг няколко пъти беше отлагана в страните от Персийския залив, от днес, 10 август 2023, вече може да се гледа в Саудитска Арабия, Бахрейн и Обединените арабски емирства.

Вижте още: Официално обявиха причината за смъртта на внука на Робърт де Ниро

Припомняме, че наскоро лентата беше замесена и в скандал с мемета на Барби с атомни бомби, вдъхновени от продукцията "Опенхаймер", която разказва за създателя на атомната бомба. В момента в социалните мрежи се разпространява и хаштаг #NoBarbenheimer. "Барбенхаймер" е комбинация от имената на филмите, които едновременно излязоха в киносалоните на 21 юли почти в целия свят.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама