Zoella - влогърката, която превърна хобито си в успешен бизнес


Zoella -  влогърката, която превърна хобито си в успешен бизнес

Красива и лъчезарна, 25-годишнатa британска влогърка Зоуи Съг, или както всички я познават - Zoella, може и да изглежда като сладка принцеса на "Дисни", но определено знае как се постига голям успех! След като през 2009 г. започва да пише блога си, тя успява да превърне хобито си в процъфтяваща кариера. В момента YouTube каналът й има над 9 милиона последователи, а в Twitter я следят над 3 милиона човека.

През 2011 г. и 2012 г. печели наградите на "Cosmopolitan”, съответно за най-добър блог за красота и за най-добър влогър за красота. Печели престижната награда на BBC Radio 1 - Teen Awards, за най-добър влогър две поредни години - през 2013 г. и 2014 г. Образът й е на корицата на няколко английски списания, сред които "Seventeen" и "Company Magazine"; представена е във "Vogue", "Glamour", "Cosmopolitan" и др.

Отскоро Зоуи Съг може да се похвали със свой восъчен двойник в музея "Мадам Тюсо” в Лондон. Фигурата ще бъде изложена наред с тези на Брат Пит, Анджелина Джоли, Кейт Уинслет и др.

Въпреки многобройните си ангажименти Зоуи успява да отделя време за едно от любимите си занимания, а именно четенето: "Откакто се научих да чета, винаги носът ми е забит в някоя книга. Когато бях на 14 години, си наумих, че един ден ще напиша своя собствена книга, която ще се хареса на хората и която те ще четат с удоволствие". Днес с романа "Girl Online" тя сбъдва това желание.

След като излиза в края на миналата година, "Girl Online” се изстрелва на 1-во място в Amazon само за една нощ и се превръща в най-продавания дебютен роман на всички времена, като в Англия за първата седмица продажбите му надминават тези на "Петдесет нюанса сиво", "Шифърът на Леонардо” и "Хари Потър”. До момента правата на книгата са продадени в над 40 държави.

Романът е за 16-годишната Пени Потър, която създава блога си "Girl Online”. В него тя анонимно споделя всичко, за което момичетата се тревожат. Когато родителите й заминават за няколко дена за Ню Йорк, тя тръгва с тях с нежелание, без да подозира, че там ще срещне Ноа – рокбожественярското момче от Бруклин...

Написана с чувство за хумор, книгата засяга характерните теми за тийнейджърския живот като отношенията в училище и със семейството, за приятелството и любовта, за споделянето в интернет. Успява по ненатрапчив начин да отправи важно послание към подрастващите – да имат куража да бъдат себе си не само във виртуалния, но и в реалния свят. Героинята в романа преживява паникатаки – проблем, който е масово срещан в последно време при младите хора. Самата Зоела също страда от пристъпи на тревожност, с които се опитва да се справи.

Премиерата на "Girl Online и рокбожественярското момче от Бруклин” ще се състои на 28 ноември в София в новото пространство за съвременен танц и пърформанс "ДНК”. На партито гостите ще могат да чуят поп- и R&B изпълнителката Сантра и да видят двама от най-популярните влогъри у нас Стефи (Stefie) и Стан (inStanT) в ролята на водещи”.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама