Книга за хората, които просто отказват да се предадат


Книга за хората, които просто отказват да се предадат
Снимка: Сиела

Как опасността за здравето на нашите близки може да промени живота ни изцяло? Колко тънка е границата между разума и желанието да надвием действителността на всяка цена? Защо не бива да се отказваме, дори когато всички смятат, че е невъзможно да победим? Журналистката с дългогодишна практика Сузана Медоус отговаря на тези и редица други въпроси в хитовата си книга "Не се предавайте!".

На страниците на международния бестселър авторката разказва личната история на болния си син, за да вдъхне кураж и да покаже, че невинаги краят е толкова очевиден, колкото изглежда. Напротив! Освен примера в собственото си семейство, Медоус добавя и историите на други, диагностицирани като нелечимо болни хора, които не сломяват дух и търсят всевъзможни начини да преодолеят заболяванията си. Това им непримиримо желание и готовността да направят и невъзможното, за да помогнат на обичните си хора, биват възнаградени.

"Не се предавайте!" е книга за всеки, който има нужда да си върне вярата и да намери сили да продължи напред.

Сузана Медоус е журналист и автор на хитовата книга "Не се предавайте!". Първата й работа, свързана с писане, е като колумнист в ежедневника на Hilton Head Island в Южна Каролина, където пише материали за изкуство и забавления. След като се премества в Ню Йорк започва да пише статии за козметика за сп. GQ, а впоследствие работи и за Newsweek Magazine. Именно там израства в кариерата си на журналист, отразявайки най-разнообразни теми – от атентатите в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., през урагана Катрина до материали за Хилъри Клинтън и Серина Уилямс. През 2004 г. отразява кампанията за президент на САЩ, като е сред избраните журналисти в самолета на държавния секретар на САЩ във втората администрация на президента Барак Обама Джон Кери, а след това работи и по статии на политическа тематика в Newsweek.com. С дългогодишния си опит като ревюиращ книги за New York Times, през 2010 Медоус стартира рубрика за изкуства. Именно там публикува през 2013 г. авторския материал "The Boy With a Thorn in His Joints", посветен на сина й. Тази статия я подтиква да опише случилото се подробно в книга, където да разкаже и други подобни истории. Така се ражда бестселърът "Не се предавайте!".

В предговора на книгата си Медоус обобщава: "Аз съм човек, който вярва в науката; който е убеден, че децата трябва да се ваксинират; който разчита – и зависи – от грижата на спо­собни лекари. Но в моята книга става дума за практики, за които няма научни доказателства. В известен смисъл това е книга за непознатото и за упорството. Това е книга за моментите, в които скокът в неизвест­ността е единственото, което ти остава. Тя е за хората, които просто отказват да се предадат. В нея има лични истории как се отразява по­редицата проба–грешка върху техните семейства – за конфликтите, объркването, персоналното свръхнапрежение, за страховете, но и за надеждата."

"Куражът е да знаеш, че си победен, и въпреки това да продължиш."

Сузана Медоус

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама