Тегло, целулит и други неща, които НЕ ме определят


Тегло, целулит и други неща, които НЕ ме определят
Снимка: iStock/Guliver

Думите препускат през ума ми, опитвайки се да се освободят. Това послание е важно за всеки, който се чувства сякаш трябва да отговаря на стандартите за съвършенство и красота, наложени от обществото.

Имам целулит по бедрата и на места, на които въобще не би трябвало да имам (според хората). Трудно ми е да повярвам, че някога имах идеално плосък корем, но въпреки това сега съм по-щастлива от всякога, носейки с гордост килограмите, които се опитах да сваля отчаяно.

Намирам се в етап от живота си, в който си мислех, че никога няма да вляза. В късните ми 20 години съм, обичам и прегръщам всичко, което съм аз - тялото ми, идеално несъвършената ми усмивка, силата ми, емоционалността ми и вече не смятам за срамно нищо, което смятах преди. Всичко, което мразех у себе си, е това, което се научих да приемам с годините и в момента обичам. Целулитът на бедрата ми не ме притеснява и дори има дни, в които истински харесвам формите на жената, която ме гледа в огледалото.

Може би се опитвам да компенсирам загубеното време, в което се опитвах да постигна съвършенство. Години наред се опитвах се да поправя вътрешния си дискомфорт чрез диети и упражнения, докато не се сринах. Подлагах тялото си на изпитания и вместо да оправя проблема, само го влоших. Разбира се, обществото продължаваше да ми казва, че ще бъда обичана и харесвана, ако сваля няколко размера, затова и аз продължавах да вървя през кръговете на Ада.

Днес искам да ви кажа, че обществото греши. Няма смисъл да деградирате себе си, вярвайки, че сте по-малко от всеки друг. Не сте силни, ако сте пропуснали закуска, обяд или вечеря и сте тренирали във фитнеса на празен стомах. Силни сте, когато продължавате да се грижите за себе си, ядейки закуска, обяд и вечеря, докато светът ви казва да гладувате в името на красотата.

Вашият размер, цветът на косата ви, целулитът ви и всички останали „несъвършенства“ не ви определят. Родени сте перфектни и в момента сте перфектни. Не е нужно да доказвате своята стойност, само защото хората са ви казали, че трябва да носите 36 размер или да тежите 55 килограма. Не губете живота си, живеейки в срам и опитвайки се да отговаряте на стандарти, които са измислени от хора с безброй неизвестни комплекси.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама