10 факта за Джена Ортега от "Wednesday", които НЕ знаете


10 факта за Джена Ортега от "Wednesday", които НЕ знаете
Снимка: Getty Images

Джена Ортега се занимава с актьорство от 6-годишна възраст, но става известна, когато навършва 20 години благодарение на ролята на Уензди от семейство Адамс. Тя сама е измислила танца, който събра много фенове и стана адски популярен в социалните мрежи. Наричат Джена „изгряваща звезда с голямо бъдеще“, затова е редно да я опознаем по-добре.

1.Джена Ортега е родена в семейство с 6 деца на 27 септември 2002 г. Тя е от мексиканско и пуерториканско потекло.

2. Играе във филми от ранна възраст и това е причината да пропусне бала и дипломирането си в гимназията. Към днешна дата съжалява за това.

3. Джена решава да стане актриса, след като гледа филма „Man on Fire“ през 2004, защото е впечатлена от играта на Дакота Фанинг. „Казах на майка ми, че искам да бъда пуерториканската версия на Дакота Фанинг“, спомня си тя.

4. Преди време майката на Джена публикувала видеоклип на дъщеря си с надпис „Моята малка кралица на драмата“. Кастинг директор забелязал това видео и поканил Джена на прослушване. След известно време младата актриса започнала да снима реклами.

5. Дебютният филм на Джена бил "Железният човек 3", където тя изиграла дъщерята на президента. „Изрязаха почти цялата ми сцена, но имаше 2 секунди, когато камерата бе върху мен и майка ми и приятелите ми крещяха в киното.“

6. Актрисата е дала гласа си и на няколко анимационни герои в „Over the Garden Wall“, „Big City Greens“ и „Elena of Avalor“.

7. Когато актрисата се явила на прослушване за ролята в сериала “Wednesday” с видеоконференция, тя се появила със сценична кръв, пот от глицерин в косата и огромна рана на лицето, защото снимала „X“ в Нова Зеландия и била будна от 24 часа. „Влязох в Zoom и Тим Бъртън се засмя с глас. И аз започнах да се смея. Добре се получи“, спомня си актрисата.

8. Джена Ортега била ужасена, когато научила, че ще играе заедно с Кристина Ричи, която е била Уензди в „Семейство Адамс“ между 1991 и 1993 г. „Тя е наистина готина. Беше ми приятно да се запозная с нея, но нейното представяне беше безупречно, което бе още една причина да ми е трудно да се справя с ролята“, споделя Джена.

9. Джена е голяма почитателка на сериала „Stranger Things“, чийто рекорд по гледаемост бе счупен наскоро от “Wednesday“.

10. Джена била веган, но по време на снимките за сериала, който се провел в Румъния, тя започнала да яде риба, за да балансира диетата си в чужда страна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама