10 неподозирани факта за вечната София Лорен


10 неподозирани факта за вечната София Лорен
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички познаваме София Лорен като великолепна и талантлива актриса, постигнала голям успех и спечелила любовта на милиони почитатели по целия свят. Животът ѝ обаче далеч не е гладък и към днешна дата все още ѝ е трудно да говори за определени събития от миналото си. Въпреки всичко, София Лорен успява да загърби всички тези трудности и да покаже на света колко силна личност е. Ето 10 факта, които надали знаете за вечната красавица.

-Въпреки че бащата на София Лорен е от благороден произход и тя технически е "маркиза", той се е отрекъл от семейството си. Така тя израства в бедност и още като тийнейджър започва да работи с баба си.

ЗВЕЗДНИ ДВОЙКИ, КОИТО СЕ ВЛЮБИХА СЛЕД 40

- София признава, че през цялото си детство е била обект на подигравки, защото е незаконна дъщеря, дете на любовница и т.н. До 14-годишна възраст тя е смятана за грозно патенце и прякорът ѝ е "клечката за зъби".

- Напук на всички подигравки, младата София Лорен започна успешно да участва в конкурси за красота. За първото истинско състезание бабата на София ѝ шие рокля от розова завеса, защото не може да си позволи да ѝ купи нова.

- София получава първата си роля, когато е само на 16 години. Тя използва първите си доходи, за да помогне на семейството си –  плаща, за да може сестра ѝ да получи бащино име, тъй като знае какво е да си незаконна дъщеря.

ВИЖТЕ ТУК ЛОРЕН В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА Ѝ

- Получава награда "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението си във филма "Две жени" през 1961 година.

- През 1981 година се превръща в първата знаменитост, пуснала свой парфюм. По-късно създава и марка очила.

- Излежава 17-дневна присъда в затвора за укриване на данъци през 1982 година, но това така и не накърнява популярността ѝ.

- През 1991 актрисата получава почетната награда на Академията за значителен принос във филмовата индустрия и е обявена за "едно от съкровищата на световното кино".

- Известна е с естествения вид на тялото си. В началото на кариерата сценаристите я карат да отслабне и да си оперира носа, но тя никога не прави нито едното, нито другото.

- Появява се на червения килим с косми под мишниците и казва "Има прекалено голям натиск да се оправдаят определени очаквания".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама