10 неподозирани факта за вечната София Лорен


10 неподозирани факта за вечната София Лорен
Снимка: Getty Images/Guliver

Всички познаваме София Лорен като великолепна и талантлива актриса, постигнала голям успех и спечелила любовта на милиони почитатели по целия свят. Животът ѝ обаче далеч не е гладък и към днешна дата все още ѝ е трудно да говори за определени събития от миналото си. Въпреки всичко, София Лорен успява да загърби всички тези трудности и да покаже на света колко силна личност е. Ето 10 факта, които надали знаете за вечната красавица.

-Въпреки че бащата на София Лорен е от благороден произход и тя технически е "маркиза", той се е отрекъл от семейството си. Така тя израства в бедност и още като тийнейджър започва да работи с баба си.

ЗВЕЗДНИ ДВОЙКИ, КОИТО СЕ ВЛЮБИХА СЛЕД 40

- София признава, че през цялото си детство е била обект на подигравки, защото е незаконна дъщеря, дете на любовница и т.н. До 14-годишна възраст тя е смятана за грозно патенце и прякорът ѝ е "клечката за зъби".

- Напук на всички подигравки, младата София Лорен започна успешно да участва в конкурси за красота. За първото истинско състезание бабата на София ѝ шие рокля от розова завеса, защото не може да си позволи да ѝ купи нова.

- София получава първата си роля, когато е само на 16 години. Тя използва първите си доходи, за да помогне на семейството си –  плаща, за да може сестра ѝ да получи бащино име, тъй като знае какво е да си незаконна дъщеря.

ВИЖТЕ ТУК ЛОРЕН В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА Ѝ

- Получава награда "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението си във филма "Две жени" през 1961 година.

- През 1981 година се превръща в първата знаменитост, пуснала свой парфюм. По-късно създава и марка очила.

- Излежава 17-дневна присъда в затвора за укриване на данъци през 1982 година, но това така и не накърнява популярността ѝ.

- През 1991 актрисата получава почетната награда на Академията за значителен принос във филмовата индустрия и е обявена за "едно от съкровищата на световното кино".

- Известна е с естествения вид на тялото си. В началото на кариерата сценаристите я карат да отслабне и да си оперира носа, но тя никога не прави нито едното, нито другото.

- Появява се на червения килим с косми под мишниците и казва "Има прекалено голям натиск да се оправдаят определени очаквания".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама