4 интересни факта за Джулия Робъртс


4 интересни факта за Джулия Робъртс
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-вероятно знаете, че Джулия Робъртс стана известна благодарение на филма "Хубава жена" (1990) и грабна "Оскар" за най-добра актриса за ролята си във филма "Ерин Брокович" през 2001 година. А подозирахте ли, че тя е хиндуистка? Ето 4 интересни и малко познати факта за Робъртс:

1. Тя произхожда от семейство актьори

Майка й Бети Лу и баща й Уолтър Робъртс са актьори. Брат й Ерик също. Преди време в интервю за "Vanity Fair" тя каза, че никога не би станала актриса, ако не бе израснала заобиколена от актьори. Освен това Джулия искала да бъде ветеринарен лекар, след като гледала филма "Доктор Дулитъл". "Когато започнах да ходя на уроци по биология, осъзнах, че е трудно. Уау, това е мега трудно, по-скоро ще бъда актриса", шеговито сподели Джулия в предаването на Елън Дедженеръс. Между другото, нейната племенница, Ема, също е актриса.

2. Имало е други актриси за ролята на Вивиан в "Хубава жена"

Преди режисьорът Гари Маршал да предложи на Джулия Робъртс да изиграе Вивиан в "Хубава жена" (1990), ролята е била предложена на Мишел Пфайфър, Сандра Бълок, Сара Джесика Паркър и Мег Райън. Всички те са отказали, след като прочели сценария. Няколко години по-късно Джулия  отказва ролята на Ани в "Безсъници в Сиатъл" (1993), която по ирония на съдбата се пада на Мег Райън.

3. Тя е първата актриса, на която са платени 25 милиона долара

През 2000 година Джулия Робъртс игра във филма "Ерин Брокович" на Стивън Содърбърг. За ролята си тя получи "Оскар" за най-добра актриса. През 2003 Робъртс участва в драмата "Усмивката на Мона Лиза", а за ролята си на професор по история на изкуството получи 25 милиона долара. Хонорарът й за този филм е най-високият, заплащан на актриса дотогава. Мег Райън или Джоди Фостър до този момент не са надвишавали 15 милиона долара. Това издига Джулия Робъртс до нивото на мъжете в Холивуд, получавайки толкова, колкото актьори като Том Круз или Том Ханкс.

4. Тя практикува хиндуизъм

Въпреки че Джулия Робъртс е била отгледана в католическо семейство, тя започва да практикува хиндуизъм след филма "Яж, моли се и обичай" на Райан Мърфи през 2010. "Бях привлечена и дълбоко очарована от многото аспекти на многоизмерния хиндуизъм", казва тя в интервю за "The Hindu" през 2010 г. Оттогава тя редовно посещава храма със семейството си. След което дава на децата си хиндуистки имена, избрани от гуру, с който се среща в Индия: Хейзъл става Лакшми, Фина - Ганеш, а Хенри - Кришна Балрам.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама