5 доказателства, че зад всяка велика жена стои мъж


5 доказателства, че зад всяка велика жена стои мъж
Снимка: Getty/Guliver Images

Често чуваме хората да казват, че зад всеки велик мъж винаги стои страхотна жена. Но нещата не винаги са така. Особено в днешно време има много примери за двойки, при които жените са станали по-известни, богати или уважавани от своите половинки. Не се сещате за такъв пример? Сега ще ви помогнем.

1. Принц Филип, херцог на Единбург

Принц Филип, херцог на Единбург, е женен за английска кралица Елизабет II повече от 70 години. На времето той е имал успешна морска кариера, дори е служил по време на Втората световна война. Двамата се женят през 1947 година, 5 години преди тя да заеме престола. Оттогава той придружава кралицата в различни дейност и е покровител, президент или член на повече от 780 организации по интересуващи го теми като опазване на околната среда, въоръжени сили и инженеринг.

5 ЗВЕЗДИ, КОИТО НОСЯТ ЕВТИНИ ДРЕХИ И СА МОДНИ ИКОНИ

2. Стедман Греъм

С половинка, която е толкова популярна и влиятелна като Опра Уинфри, не е чудно, че партньорът й, Стедман Греъм, е известен като „Г-н Опра”. Партньорът на Опра всъщност е доста успешен човек - автор на най-продаваните книги, предприемач, публичен оратор и подкастър. Той основава „Спортисти срещу наркотиците“, организация с нестопанска цел, която насърчава спорта и здравословния начин на живот сред младите американци. Запознава се с Опра през 1986 г. и оттогава са заедно.

3. Дон Гумер

Да се омъжиш за трикратната носителка на Оскар Мерил Стрийп не може да бъде лесно. Но явно да си половинка на скулптора Дон Гумер е истинско щастие, тъй двамата са заедно повече от 40 години. Имат 4 деца, разпръснати по света, а Дон придружава съпругата си в ключови моменти от кариерата й. От своя страна Гумер е известен с мащабните си скулптури, направени от стомана, алуминий и цветно стъкло. Според биографията му той е участвал в множество изложби, както индивидуално, така и в групи и печели престижни награди.

4. Нийл Мъри

Може би си мислите за легендарния басист на Whitesnake и Black Sabbath, но не - този Нийл Мъри е далеч от светлината на прожекторите, камо ли да води живота на рок звезда. Съпругът на Дж. К. Роулинг е шотландски лекар. Двамата се женят през 2001 година, като това е втори брак за писателката. Заедно имат 2 деца.

5. Шелби Брайън

Известна като най-влиятелната жена в модната индустрия, редакторката на Vogue Анна Уинтур има само един мъж до себе си. Ето защо тя направи връзката си с тексаския предприемач, Шелби Брайън, официална. Той е известен сред приятелите си от колежа като „Великият Гетсби“,защото всички са знаели, че ще стане успешен. И са били прави! През 1980 година заедно с приятел създава телефонната компания Millicom, пионер в клетъчната технология, и така натрупва голямо богатство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама