6 скандала, разтресли британската монархия (ВИДЕО)


6 скандала, разтресли британската монархия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Нов скандал се заформя във Великобритания. Вчера стана ясно, че Бъкингамският дворец разследва твърдения, че Меган Маркъл е оказала тормоз върху хора от персонала. Официално оплакване е подал Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на Меган и съпруга ѝ принц Хари. Според обвиненията с лошото си отношение тя е принудила двама лични асистенти да напуснат и е карала служителите да се чувстват "унизени". Всички очакват с нетърпение и интервюто на Меган и Хари при Опра Уинфри, което ще се излъчи на 7 март. В тийзъра актрисата загатна, че е била подложена на силен натиск.

Това е последната част от кралската сапунена опера, която завладя света за век. Вижте още скандали, засягащи британската монархия.

Любовни неволи

Абдикацията на Едуард VIII 326 дни след неговото управление през 1936 г. остава най-големият скандал в съвременната кралска история. Всичко е заради разведена американка - социалистката Уолис Симпсън - заради която той се оттегли, за да се ожени, предизвиквайки конституционна криза. Съюзът им се счита за невъзможен, докато Едуард е монарх и глава на Английската църква, която по това време отказва да ожени повторно разведени, докато бившият им семеен партньор е все още жив. Едуард е първият монарх в 1000-годишната история на британската корона, който се отказва от трона си по собствена воля. Брат му крал Джордж VI го замества и Едуард е прокуден от кралското семейство до края на 60-те години. Умира през 1972 г.

КРАЛСКИТЕ ОСОБИ, КОИТО ИМАТ ОБИКНОВЕНИ ПРОФЕСИИ

Разбитото сърце на Маргарет

Обичащата забавленията по-малка сестра на кралица Елизабет II, принцеса Маргарет, също предизвика буря с избора си на съпруг. През 1952 г. тогава 22-годишната младоженка започва роман с разведения коняр на покойния ѝ баща, бившият офицер от Кралските военновъздушни сили Питър Таунсенд. Желанието им да се оженят предизвика битка между неодобряващото правителство и обществеността, съпричастна към съюза, с кралицата по средата. В крайна сметка Маргарет е убедена да се откаже от връзката и вместо това се омъжи за фотографа Антъни Армстронг-Джоунс през 1960 г. Те се разведоха през 1978 г.

Ужасна година

Кралицата забележително описва 1992 г. като "annus horribilis" (лат. – ужасна година), след разпадането на три от браковете на нейните деца и "пожара" в дома ѝ в замъка Уиндзор. Раздялата на престолонаследника принц Чарлз с принцеса Даяна след 11-годишен брак предизвика медийна сензация. След това тя разтърси монархията, като призна шокиращи подробности от дворцовия живот на автора Андрю Мортън за книгата му "Даяна: Нейната истинска история - по нейни собствени думи" от 1992 г. Тогава вторият син на кралицата принц Андрю се раздели със съпругата си Сара Фъргюсън. Междувременно принцеса Ан, единствената ѝ дъщеря, се разведе с първия си съпруг Марк Филипс.

Смъртта на Даяна

Даяна загина при катастрофа с високоскоростен автомобил в тунел в Париж през август 1997 г., след като бе лишена от статута си на кралска особа. За седмицата преди погребението ѝ монархията беше разтърсена от безпрецедентно изливане на скръб по популярната като "принцеса на народа" Даяна. Гняв се надигна и заради мълчанието на висшите кралски особи, които бяха на почивка в имението на кралицата Балморал в североизточна Шотландия. Вестниците, ядосани, че знамето на обединението не се вее наполовина свалено над Бъкингамския дворец, призоваха кралицата да се обърне към поданиците си. След няколко дни тя отдаде почит на бившата си снаха в телевизионна реч. Елизабет се поклони също публично пред ковчега на Даяна.

Скандал с принц Андрю

Принц Андрю е преследван от твърдения, че е правил секс с една от тийнейджърските жертви на починалия американски сексуален насилник Джефри Епщайн. Принцът, често наричан "любимият син" на кралицата, се опита да изчисти името си в катастрофално непримиримо интервю за "Би Би Си" през ноември 2019 г. Той беше принуден да "отстъпи от публичните си задължения", но остава под натиск да сътрудничи на американските прокурори и е подложен на ново разследване след ареста на Гислейн Максуел, бивша партньорка на Епщайн.

6 ТРИКА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ ЖЕНИТЕ ОТ БРИТАНСКОТО КРАЛСКО СЕМЕЙСТВО

Оттеглянето на Хари и Меган

Принц Хари хвърли кралското семейство в нова буря, когато той и съпругата му Меган се отказаха от кралските си задължения през 2020 г. и се преместиха в Северна Америка. Тяхното напускане - наречено в британската преса "Мегзит" ("Megxit") - дойде след очевиден разрив между двойката и по-големия брат на Хари Уилям и съпругата му Кейт. Миналия месец дворецът нареди да се отнемат почетните титли и покровителство на двойката, на фона на минали и предстоящи телевизионни интервюта в САЩ, включително чаканото с нетърпение с Опра Уинфри, което ще се излъчи този уикенд. В трейлър на интервююто Меган обвини двореца в "прикриване на злоупотреби" срещу нея, а дворецът публикува безпрецедентно изявление в сряда, в което се казва, че разследва твърдения, че е тормозила служители.

Източик: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама