6 звезди, които имат бизнеси с мисъл за природата


6 звезди, които имат бизнеси с мисъл за природата
Снимка: Getty Images

В днешно време много известни личности пускат свои собствени линии за красота и дрехи или пък решават да пробват късмета си с акции и страничен бизнес. Голяма част от тях са и фенове на по-екологичния начин на живот, така че включват доста добри практики в своите компании. Ето кои са известните личности, чиито компании имат зелени инициативи.

1. Риана

Риана основа своята линия за козметика и грим Fenty през 2017. Марката е популярна със своята всеобхватност, тъй като всеки може да намери своя перфектен нюанс в голямата гама фон дьо тени на Fenty. Много от продуктите могат да се презареждат, което доказва, че Риана също се грижи за околната среда.

2. Фарел Уилямс

През 2014 Фарел стартира линия за дрехи, която рециклира пластмаса по много уникален начин. Отпадъците, събрани от океана, се превръщат в бионична прежда - материал, 4 пъти по-здрав от традиционната прежда. След това бионичната прежда се използва за създаване на облекло от линията Pharrell RAW.

3. Дрю Баримор

Актрисата притежава козметичната марка Flower Beauty, която е cruelty-free и органична. Всички продукти от линията са произведени в САЩ, за да намалят въздействието върху околната среда от транспорта.

4. Миранда Кер

Супермоделът пусна собствени продукти за красота под името KORA Organics. И както подсказва марката, продуктите са направени от сертифицирани органични съставки. Въпреки че Кер основава компанията в Австралия, от 2017 тя се разширява в световен мащаб.

5. Кейти Холмс

Кейти Холмс е дългогодишен фен на Alterna Haircare, а от 2013 става посланик на марката и съсобственик. Alterna използва предимно естествени съставки и се опитва да стои далеч от вредни материали.

6. Селена Гомес

Поп звездата също стана собственик на екологичен бизнес, стартирайки своята марка за грим, Rare Beauty. Компанията има и фонд, който насочва 1% от всички продажби към организации за психично здраве и организации с нестопанска цел.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама